Μεγάλη πορεία γυναικών ντυμένων στα μαύρα στη Χιλή όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί, βασανιστεί από την αστυνομία και τον στρατό και άλλοι έχουν εξαφανιστεί μετά τη σύλληψή τους.

Σύζυγοι και συγγενείς γυναίκες των νεκρών οι λεγόμενες και  «Γυναίκες του Πένθους» βγήκαν στους δρόμους του Σαντιάγο την Κυριακή, απαιτώντας δικαιοσύνη για τους νεκρούς και τους τραυματισμένους διαδηλωτές.

Σε ρεπορτάζ του BBC, διαδηλώτρια δηλώνει ότι «θέλουμε να δείξουμε τον πόνο μας αλλά και την άρνησή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε ένα σύστημα που θέλει να μας υποτάξει και να μας αλλοτριώσει»!

Σε ανακοίνωσή της η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή γράφει:

«Γυναίκες στη Χιλή, φορώντας μαύρα, απαιτούν δικαιοσύνη για τους τραυματισμούς, τους βασανισμούς, τους βιασμούς και τις δολοφονίες, 20 νεκροί/ες μέχρι σήμερα, που έχουν διαπραχθεί με εντολή της κυβέρνησης από τους μπάτσους και τον στρατό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, εδώ κι ένα περίπου μήνα.

Βγαλμένη από την ιστορία των γυναικών της Λατινικής Αμερικής, ένας χαιρετισμός στις Μανάδες της πλατείας του Μαϊου της Αργεντινής (Madres de Plaza de Mayo), στις γυναίκες εκείνες που απαίτησαν από τη Χούντα του Βιντέλα να τους πει που είναι τα παιδιά τους, τα “εξαφανισμένα”, που απαίτησαν δικαιοσύνη μέσα στο στρατιωτικό καθεστώς, πληρώνοντας το και με τη ζωή τους.

Γυναίκες στη Χιλή, που σήκωσαν συμβολικά τις νεκρές αδερφές τους στα χέρια, που υψώνουν τις γροθιές τους απέναντι στο κράτος, που διεκδικούν το δικαίωμα στο πένθος και στη στΟΡΓΗ.

Ολόψυχα μαζί τους – Πινιέρα Παραιτήσου!
Ενάντια σε πατριαρχία και καπιταλισμό».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια