Οι κάτοικοι του Puerto Cisnes στη Χιλή βλέπουν καθημερινά διάφορα ζώα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους αλλά σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον θαλάσσιο ελέφαντα που βρέθηκε να σουλατσάρει στο κέντρο της πόλης.

Βιολόγοι εξηγούν πως αυτή την εποχή αρκετοί θαλάσσιοι ελέφαντες κάνουν την εμφάνισή τους στην παραλιακή πόλη αλλά κανείς άλλος ως τώρα δεν είχε προχωρήσει στο εσωτερικό, σέρνοντας το τεράστιο κορμί του για περισσότερα από δέκα οικοδομικά τετράγωνα.

Ντόπιοι κατέγραψαν την απροσδόκητη βόλτα του θαλάσσιου πλάσματος στην πόλη. Ναυτικοί, αστυνομικοί και απλοί πολίτες, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση μέσα στη νύχτα, για να οδηγήσουν τον θαλάσσιο ελέφαντα και πάλι στην θάλασσα.

Χρησιμοποιώντας μαύρους μουσαμάδες κύκλωσαν από τρεις πλευρές τον θαλάσσιο ελέφαντα και άρχισαν να τον καθοδηγούν πάνω στην άσφαλτο, με κατεύθυνση το παραλιακό μέτωπο. Τα πλάσματα αυτά μπορούν να φτάσουν τα 4 μέτρα σε μήκος και τους έξι τόνους βάρος.

Όταν ο θαλάσσιος ελέφαντας έπεσε – μάλλον με ικανοποίηση – στη θάλασσα, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Είναι απολύτως φυσικό. Από τον Αύγουστο έως και τον Σεπτέμβριο βλέπουμε περισσότερους θαλάσσιους ελέφαντες και πιγκουίνους στην περιοχή», εξηγεί ο Nicolas Leiva, της Εθνικής Υπηρεσίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Χιλής.

Το περιστατικό συνέβη πριν δύο 24ωρα και τα βίντεο κάνουν πλέον τον γύρο του Διαδικτύου.

*Από τη LiFO

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια