Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν αλληλέγγυοι από τη Χίο για τη ΒΙΑΛ, καθώς η αστυνομία αρνείται να ανοίξει άδειους χώρους για να προστατευθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στο νησί πνέουν άνεμοι εννέα έως δέκα Μποφόρ, η θερμοκρασία είναι κάτω από τους δέκα βαθμούς και όλη την ημέρα υπάρχει ψιλόβροχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ΒΙΑΛ έχει διαλυθεί μεγάλος αριθμός σκηνών, ενώ έχουν και πέσει και δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας.

Αλληλέγγυοι ζήτησαν από την αστυνομία να ανοίξει ένας διπλανός χώρος της ΒΙΑΛ που παραμένει άδειος ώστε να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αστυνομία, όμως αρνήθηκε αναφέροντας ότι πρέπει να πάρει σχετική άδεια από τη διοικήτρια της ΒΙΑΛ, Βασιλική Δανού, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Για τον λόγο αυτό αλληλέγγυοι και φορείς ζητούν την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως Χίου, Σπυριδούλας Σταυράτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια