Ρατσιστική και βίαιη επίθεση δέχθηκαν δύο γυναίκες, από τρεις γυναίκες στο Χαλκειός της Χίου λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης.

Το περιστατικό συνέβη στο μινιμάρκετ του Χαλκειούς (κοντά στις εργατικές κατοικίες), όπου είχαν μεταβεί οι δύο γυναίκες οι οποίες – όπως κάνουν πολύ συχνά – παραδίδουν σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών διάφορα είδη για την ενίσχυση και εξυπηρέτησή τους.

Τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στον χώρο τους επιτέθηκαν με ύβρεις και ακατονόμαστες εκφράσεις, ενώ στην συνέχεια έσπασαν το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του αυτοκινήτου τους.

Τα θύματα κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία, ενώ οι άλλες τρεις αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς τους, πάντως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι πρόκειται για τρεις γυναίκες από την ίδια οικογένεια, που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες, όπου και κατέφυγαν μετά το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι η μία εκ των θυμάτων είναι η σύζυγος του προέδρου στον Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, π. Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από astraparis.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια