Την ιδέα να «αστειευτούν» για την ενδοοικογενειακή βία, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, είχαν ο ιδιοκτήτης κάβας και δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ

Αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες εν μέσω εγκλεισμού, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, δήλωσε: «Είναι γεγονός» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, «ότι παρότι το ιατρείο μου παραμένει διαθέσιμο μόνο για έκτακτα περιστατικά, όπως και των περισσότερων συναδέλφων, ήδη έχω κληθεί να εξετάσω αυτές τις μέρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που μου συνέδεσαν τα περιστατικά βίας με τον εγκλεισμό στο σπίτι».

To φαινόμενο γνωρίζει παγκοσμίως έξαρση, αναγκάζοντας τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να δηλώσει: «Δυστυχώς πολλές γυναίκες και νεαρά κορίτσια βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένα στην βία ακριβώς εκεί όπου έπρεπε να προστατεύονται. Στα σπίτια τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθύνω σήμερα νέα έκκληση για ειρήνη στο σπίτι, στις οικογένειες, σε όλον τον κόσμο».

Η κατάσταση, ωστόσο, φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει… πηγή έμπνευσης για ιδιοκτήτη κάβας που συνομίλησε με τον Νίκο Υποφάντη σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, παρέχοντας τις «συμβουλές» του:

«Τώρα επιτελούμε κοινωφελή έργο (κατά λέξη), στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, προσπαθεί η κάθε πλευρά του ζευγαριού να έχει το άλλο σε ήπια καταστολή, ψωνίζουν το ποτό τους…», προκαλώντας την… εύθυμη αντίδραση του Νίκου Υποφάντη.

 

 

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια