Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διαδηλωτής ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Χονγκ Κονγκ.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει αστυνομικό που κάνει σύλληψη και όταν άλλος διαδηλωτής τον πλησιάζει βγάζει όπλο και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο.

Στη 24η εβδομάδα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων, σήμερα οι διαδηλωτές καλούν σε γενική απεργία και ζητούν οι πολίτες να αποκλείσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το μαζικό κύμα διαμαρτυρίας «ξέσπασε» στις αρχές Ιουνίου, λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ για να δικασθούν στην Κίνα. Ακόμη όμως και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την απόσυρση του νομοσχεδίου, οι διαδηλωτές συνέχισαν να βγαίνουν στους δρόμους. Η απόσυρση του νομοσχεδίου ήταν ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, καθώς ζητούν μία ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας, αλλά και μία γενική δημοκρατική και πολιτική μεταρρύθμιση διαμαρτυρομένοι ενάντια στις παρεμβάσεις της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια