Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν αποκατασταθεί οι 15 από τις 43 γραμμές μέσης τάσης που παρουσιάζουν πρόβλημα σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Το πότε πραγματικά και οι 29 περιοχές της χώρας που από την Κυριακή το βράδυ έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, θέρμανση και επικοινωνίες θα ηλεκτροδοτηθούν, παραμένει άγνωστο.

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ «κλήθηκαν ενισχύσεις» στην Αττική και προστίθενται επιπλέον 60 τεχνικοί από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος στα συνεργεία του που εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε περίπου 500 άτομα. Εκτός των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων υπεργολάβων, στην προσπάθεια συμβάλλουν περίπου 50 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων, 40 της ΕΜΑΚ, 40 του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής, ενώ και η ΕΛΑΣ συνεργάζεται στην ίδια κατεύθυνση.

Οι εργασίες συνεχίζονται για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα του Διονύσου, του Αγίου Στεφάνου, του Κεφαλαρίου, της Πολιτείας, των Γλυκών Νερών, της Εκάλης και της Νέας Ερυθραίας. Όπως εκτιμάται, από τα αρχικά 70.000 νοικοκυριά που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα μετά τις έντονες χιονοπτώσεις της Δευτέρας προς Τρίτη, απομένουν 10.000 νοικοκυριά που ακόμη δεν έχουν επανηλεκτροδοτηθεί ενώ βρισκόμαστε στο τρίτο 24ωρο από την διακοπή.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στην βόρεια Εύβοια, όπου οι ζημιές στο δίκτυο είχαν ξεκινήσει μία ή και δύο ημέρες νωρίτερα. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις οικισμοί που περιμένουν να επανηλεκτροδοτηθούν ακόμη, 5 ημέρες μετά την διακοπή.

 

Καίνε έπιπλα για να ζεσταθούν

«Είμαστε ακόμα χωρίς ρεύμα, ο δήμος είναι ανύπαρκτος, καίμε κρεβάτια και καρέκλες για να ζεσταθούμε», δήλωσε στον ΣΚΑΙ σήμερα μία γυναίκα που, όπως είπε, είναι μητέρα ενός μωρού και μένει στο κέντρο της Σταμάτας.

Κατά την ίδια, προς το παρόν δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και έχουν επιχειρήσει μόνο εκχιονιστικά μηχανήματα. Η επικοινωνία με τον Δήμο παραμένει αδύνατη. «Ρίξαμε καρέκλες, σπάσαμε ένα κρεβάτι. Έρχονται γείτονες με κάποιο γκαζάκι για να μαγειρέψουμε. Ευτυχώς υπάρχει αλληλεγγύη».

Στο Άγιο Στέφανο οι κάτοικοι μετρούν τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα ούτε νερό. Στον Διόνυσο, κάποιοι προσπαθούν να φύγουν από τα σπίτια τους και να μείνουν σε ξενοδοχεία ενώ πολλά στενά παραμένουν γεμάτα χιόνι, όπως φαίνεται σε εικόνες από ανταπόκριση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια