Επίθεση δέχτηκε ο αγαπημένος σκύλος των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη, Σόλωνας από άγνωστο. Η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα αδέσποτων ζώων Μαρία Αρβανιτίδου υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστου για το περιστατικό. Σύμφωνα με την ίδια τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ένας άντρας στην περιοχή των Λαδάδικων κλωτσούσε τον αδέσποτο σκύλο, ο οποίος είναι η μασκότ της περιοχής.

Σύμφωνα με το voria.gr, μόνο μια κοπέλα, η οποία ήταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης, παρενέβη και κάλεσε την αστυνομία. Ο Σόλωνας οδηγήθηκε στην κτηνιατρική, με τραύματα στο αυτί και στο κεφάλι.

«Η αγαπημένη μασκότ των Λαδάδικων, ο αγαθός γίγαντας γνωστός με το όνομα Σόλων τα ξημερώματα Σαββάτου δέχτηκε επίθεση από άγνωστο. Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μαζί με την αυτόπτη μάρτυρα και ζητώ από την αστυνομία να βρει τον ένοχο και να του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή. Δεν θα δείξω καμία ανοχή σε όσους εγκληματούν κατά αθώων πλασμάτων», τονίζει σε δήλωσή της η κ. Αρβανιτίδου.

Καταγγελίες για θανάτους αδέσποτων από φόλες

Αποδέκτης καταγγελιών γίνεται καθημερινά ο δήμος Θεσσαλονίκης για θανάτους αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων από φόλες, καθώς και για εγκαταλείψεις ή παθητικές κακοποιήσεις ζώων.

Όπως αναφέρει η εντεταλμένη σύμβουλος, «η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώων αποτελούν αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα και ακολουθούν τη διαδικασία του αυτοφώρου σύμφωνα με το Ν. 4039/2012 & 4235/2014. Τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή έως 30.000 ευρώ».

Παραδείγματα κακοποίησης ζώων είναι η τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού για τα αδέσποτα (φόλες), η μόνιμη αλυσόδεση σκύλου σε αυλή, η μόνιμη εγκατάλειψη σε μπαλκόνια ή ταράτσες, ο υποσιτισμός, τα χτυπήματα, η θανάτωση, ο βασανισμός, οι κυνομαχίες κ.λπ.

Η κ. Αρβανιτίδου καλεί τους ευαίσθητους αλλά και ευσυνείδητους δημότες όταν πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοιου είδους περιστατικά ή όταν –κυρίως- είναι αυτόπτες μάρτυρες, να μην αδιαφορούν και χωρίς κανέναν φόβο ή δισταγμό να τα καταγγέλλουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι επιφυλάσσεται να πράξει τα νόμιμα σε κάθε περίπτωση και να προβεί σε μηνύσεις.

«Καμία θανάτωση ή κακοποίηση ζώου δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Η αδιαφορία συνήθως οδηγεί σε χειρότερες καταστάσεις διότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η αναλγησία προς το ζώο οδηγεί πολύ συχνά στην αναλγησία προς τον άνθρωπο», υπογραμμίζει.

Η κ. Αρβανιτίδου τονίζει τέλος πως «είναι απολύτως νόμιμο να σιτίζονται τα αδέσποτα ζώα από φιλόζωους, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητα των σημείων στα οποία ταΐζουν, καθώς ελλοχεύει  κίνδυνος ανάπτυξης τρωκτικών και εντόμων, γεγονός που συνιστά εν δυνάμει ανθυγιεινή εστία και επισύρει την δίωξη του υπαιτίου για παράβαση του άρθρου 22  του Υγειονομικού Κανονισμού. Επίσης η σίτισή τους δεν πρέπει να γίνεται κοντά σε Σχολεία και Νοσοκομεία».

Πηγή: tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X