Πριν λίγες ημέρες βγήκαν ξανά στους δρόμους οι φοιτητές για να διεκδικήσουν την ελευθερία στις σχολές τους. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο η Κυβέρνηση της ΝΔ μη θέλοντας να χάσει την ευκαιρία έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο.

Φαίνεται ότι ξεχνά πως η αλαζονεία, η όποια κατέχει εξ’ ολοκλήρου την Νέα Δημοκρατία και τους φασιστικής κοπής Υπουργούς της, είναι κακός σύμβουλος, γιατί εξαιτίας της μάλλον ξεχνούν κάτι σημαντικό, πως μαθητές, φοιτητές, νέοι, συνδικαλιστές, οι ενταγμένοι και οι ανένταχτοι κοκ. δεν έχουν να φοβηθούν κάτι.

Όσο ξύλο και να ρίξουν τα ένοπλα χέρια της κυβέρνησης σας, όσα χημικά και αν πετάξουν, όσες κρότου λάμψης και αν σκάσουν επάνω στα σώματα των διαδηλωτών, οι νέοι πίσω δεν κάνουν, πόσο μάλλον όταν ξέρουν πως έχουν να κάνουν με ένα απολυταρχικό καθεστώς που θέλει να γυρίσει τις ζωές όλων μας δεκαετίες πίσω.

Χτυπήστε λοιπόν τους νέους, χτυπήστε τους φοιτητές και τους μαθητές, χτυπήστε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, χτυπήστε τους εργάτες, χτυπήστε τους υπαλλήλους, χτυπήστε όλους όσους έχουν φωνή και διεκδικούν.

Χτυπήστε όσους διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, χτυπήστε τους με γκλομπ, χτυπήστε τους με ασπίδες, χτυπήστε τους με κανόνια νερού…αλλά μη ξεχάσετε ποτέ πως μόλις σηκωθούν από το δρόμο η τα κρεβάτια των νοσοκομείων θα είναι ακόμα πιο δυνατοί, με περισσότερο πείσμα αλλά και περισσότεροι.

Και επειδή εσείς οι κατά φαντασίαν “άριστοι” έχετε μια ιδιαίτερη αγάπη στα αρχαία ελληνικά, θυμηθείτε τον Σωκράτη και τι είχε πει για την Παιδεία, μια παιδεία που εσείς φοβάστε και χτυπάτε συνεχώς, μια παιδεία που εσείς σαν Κυβέρνηση χτυπάτε θέλοντας με κάθε τρόπο να την στερήσετε από τους νέους προωθώντας μόνο τα συμφέροντα των ιδιωτών του κλάδου, μια παιδεία που θέλετε να την δέσετε με αλυσίδες και να την απειλήσετε με φρουρούς και με οπλοστάσια εντός των Πανεπιστημίων.

“Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει” .

Ένας υπερήφανα μη άριστος της δικής σας. κοινωνίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια