Προβληματισμό οφείλει να προκαλέσει στις αρχές η προκλητική δήλωση του “συνδικαλιστή” της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος, σχολιάζοντας την είδηση ότι συνελήφθη αστυνομικός που έκλεβε συστηματικά χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο, δήλωσε με έπαρση και ειρωνεία ότι «θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή».

Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, δήλωσε ότι πήρε τηλέφωνο και ρώτησε για την εξωτερική εμφάνιση του συγκεκριμένου αστυνομικού.

«Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση κι έμαθα ότι είναι όμορφος. Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούνε αυτό οι συνάδερφοι, περνάς πάρα πολύ ωραία στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή».

Στη συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις του πάνελ, ο Μπαλάσκας ξεκαθάρισε ότι «δεν το επικροτεί», αλλά είναι κάτι που συμβαίνει σε «αστυνομικούς που περνούν στην αντίπερα όχθη» και λίγο αργότερα επανέλαβε ότι συμβαίνει «είτε μας αρέσει είτε όχι».

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο πάνελ η φράση, ο κ. Μπαλάσκας επανέλαβε αρκετές φορές με το ίδιο ύφος τη θέση του, προσπαθώντας παράλληλα να τονίσει περισσότερο το συναίσθημα της αδικίας που νιώθει όταν βλέπει έναν αστυνομικό να αμαυρώνει ολόκληρο το Σώμα.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες».

Ο έκπτωτος Μπαλάσκας

Όπως διαβάζουμε στο Documento πάντως, ο Σταύρος Μπαλάσκας, αν και καλείται συχνά σε τηλεοπτικά πάνελ για να σχολιάζει ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου, έχει κηρυχθεί από τον Αύγουστο έκπτωτος από τα αξιώματά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, παραπέμπεται για τις δηλώσεις του για τους μετανάστες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει πως «εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα είχε διατάξει ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Με πληροφορίες από Documento και Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X