Εδώ κι έξι μήνες ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενεί την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση, την αυτοοργάνωση, την ελπίδα για ένα διαφορετικό κόσμο. Εδώ κι έξι μήνες το επί χρόνια κλειστό ξενοδοχείο City Plaza μετατράπηκε σε έναν πρότυπο Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ένα αυτόνομο και αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα που αποδεικνύει καθημερινά ότι πρόσφυγες και ντόπιοι μπορούμε να ζήσουμε μαζί μέσα στις πόλεις μας, να αγωνιστούμε μαζί για τα δικαιώματα μας, να νικήσουμε μαζί στον κοινό αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Για τους έξι μήνες του City Plaza, οργανώνουμε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου. Για να αποτιμήσουμε τις εμπειρίες μας και να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας· για να αναλύσουμε την (αντι)προσφυγική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης· για να ιχνηλατήσουμε τα δίκτυα της αντίστασης· για να γιορτάσουμε τη χαρά της αντίστασης και της δημιουργίας.

Σας περιμένουμε στην Αχαρνών 78!

Facebook Event 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους έξι μήνες λειτουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza
Πέμπτη 10/11 – Κυριακή 13/11/2016

afisa-city-plaza-11

Συζητήσεις
Πέμπτη 10/11, 6:30 μ.μ.:
Αγώνες για την κοινωνική ένταξη και εξίσωση των προσφύγων και των μεταναστών-ριών

Μια συζήτηση για τα κοινωνικά δικαιώματα των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, με έμφαση στην υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση και την πρόσβαση στο πολιτικό άσυλο, ιδιαίτερα των κακοποιημένων γυναικών. Θα παρέμβουν μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων, καθώς και νομικοί με δραστηριότητα στους προαναφερθέντες τομείς.

Παρασκευή 11/11, 6:30 μ.μ.:
Εγχειρήματα κοινωνικής αυτοοργάνωσης: εμπειρίες και προκλήσεις

Διάλογος μεταξύ καταλήψεων στέγης προσφύγων, στεκιών αλληλεγγύης, κοινωνικών ιατρείων και γενικότερα αυτοοργανωμένων δομών πάνω στην πολύπλευρη πείρα του κινήματος με στόχο τον κοινή αποτίμηση, την εμβάθυνση του προβληματισμού μας και τη διερεύνηση αποτελεσματικότερων μορφών συντονισμού μας.

Σάββατο 12/11, 11 π.μ.:
Εσωτερικά και εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα: διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνες για την ελεύθερη μετακίνηση

Με συμμετοχή αγωνιστών-ριών από χώρες της Ευρώπης ανταλλάσσουμε εμπειρίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται, τις πολλαπλές περιφράξεις, την άνοδο της καταστολής και της ακροδεξιάς, τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και την απογείωση της εξαίρεσης δικαιωμάτων, με σκοπό την ανίχνευση στρατηγικών και μέσων για την υπέρβαση της Ευρώπης-Φρούριο και την κλιμάκωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Σάββατο 12/11, 6:30 μ.μ.:
Κέντρα κράτησης: εγκλεισμός και αποκλεισμός, εξαίρεση δικαιωμάτων και απαρτχάιντ στα νησιά

Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι-ες από πολλά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και τα «κέντρα φιλοξενίας» από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Αττική συζητάμε για την κατάσταση στα camps και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, αναζητώντας μορφές οργάνωσης των αγώνων προσφύγων και αλληλέγγυων μέσα και έξω από τα κέντρα και συγκρότησης των διεκδικήσεών μας.

Κυριακή 13/11, 11 π.μ.:
Συνέλευση

Παρουσίαση του προβληματισμού και των συμπερασμάτων των συζητήσεων των προηγούμενων ημερών και στη συνέχεια συλλογική προσπάθεια σχηματισμού ενός προωθητικού πλαισίου διεκδικήσεων και αγώνων.
Σάββατο 12/11/2016, 9 μ.μ.:
Πολυεθνικό γλέντι

Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα λάβουν χώρα εκθέσεις, παιδική δημιουργική απασχόληση, καθώς και άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του City Plaza με πολύγλωσση διερμηνεία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X