Ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο όταν μια ομάδα νέων-γεμάτα όνειρα- παιδιών αποφασίζουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και,να έχουν θάρρος,αγάπη και αντοχή, να είναι υπερήφανοι για τον εαυτό τους,να μην φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου και να παλεύουν για το καλύτερο. Η ομάδα αυτή ονομάζεται “Colour Youth”, ξεκίνησε σαν ιδέα πριν από 2 χρόνια περίπου από μια παρέα φίλων και πλέον έχει αναγνωριστεί επίσημα ως Μ.Κ.Ο Σωματείο και μετρά πολλά ενεργά μέλη.

Κάπου εδώ πρέπει να γίνουν και οι συστάσεις. Η Colour Youth λοιπόν είναι ένα σωματείο νέων ανθρώπων που παλεύει για την υπεράσπιση των LGBTQ δικαιωμάτων. Τα αρχικά αυτά μπορεί να σας φαντάζουν άγνωστα αλλά οι περαιτέρω εξηγήσεις ακολουθούν παρακάτω. Νέοι άνθρωποι λοιπόν που αποσκοπούν στην καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των Λεσβιών,Γκει,Μπαι,Τρανς και Κουίρ,στην στήριξη των ατόμων που βρίσκονται ακόμα "στην ντουλάπα",αλλά και στην σωστή ενημέρωση για το θέμα,γιατί η άγνοια και η ημιμάθεια είναι ικανές να προκαλέσουν τεράστιο κακό.

Σε μία χώρα όπου τα στερεότυπα και η ομοφοβία είναι κακός μεν,αλλά σύντροφος πολλών ανθρώπων υπάρχουν άτομα που δεν φοβούνται και παλεύουν για μία μελλοντική κοινωνία χωρίς ρατσισμό και ηλίθιες προκαταλήψεις.

Όταν οι γονείς μου έμαθαν πως είμαι λεσβία, ο πατέρας μου μου έσπασε τρία πλευρά και η μητέρα μου  του φώναζε “χτύπα την  και άλλο να στρώσει’.Τελικά έστρωσα και σήμερα σπουδάζω και ζω τη ζωή μου χωρίς να ντρέπομαι για αυτή”,εξομολογείται νεαρό μέλος της οργάνωσης. Τέτοια περιστατικά βίας σημειώνοντα καθημερινά ακόμα και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον LGBTQ ατόμων,και φανερώνουν το πόσο αναγκαία ήταν η ίδρυση αυτής της οργάνωσης!

Βέβαια τα πράγματα  εδώ δεν κύλησαν ονειρικά,αλλά χρειάστηκε κόπος και θέληση. Θυμάμαι ένα χρόνο περίπου πριν να μπαίνω στο “Νοσοτρος” στα Εξάρχεια και να αντικρίζω μία ομάδα παιδιών που η αγωνία και η θέληση διαγραφόταν στα πρόσωπα τους. Ήταν το πρώτο μεγάλο στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουν τότε. Θα είχαν στην επίβλεψη τους λοιπόν ένα από τα δύο μπαρ που θα βρίσκονταν στο χώρο του “Athens Pride” αλλά και ένα περίπτερο  και προσπαθούσαν να τα οργανώσουν όλα με κάθε λεπτομέρεια. Υπήρξα εθελόντρια εκείνη τη χρονιά και πραγματικά γνώρισα άτομα αποφασισμένα να αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο.

Η ομάδα αυτή έχει ήδη προβεί σε πολλές δράσεις κατά της ομοφοβίας. Η διαμαρτυρία μπροστά από τη πρεσβεία της Ρωσίας αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα ακτιβισμού αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά. Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων,οργάνωση ημερίδων,αποστολή σε συνέδριο στο εξωτερικό,οργάνωση ημέρας φιλιού στην πλατεία του Συντάγματος,προβολές ταινιών, και  δεκάδες συναντήσεις είναι λίγα μόνο από αυτά που καθιστούν την οργάνωση ενεργή. Αυτά είναι που υπάρχουν στο προσκήνιο,γιατί τα παρασκήνια απαιτούν ακόμα πιο πολύ “τρέξιμο”Η ευαισθητοποίηση του κόσμου εξάλλου κρίνεται αρκετά δύσκολη και απαιτεί διαρκής κινητοποίηση.

Όταν βρίσκεσαι στην παρέλαση του “Athens Pride” και ξαφνικά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με φασίστες που σου πετούν αυγά και σε απειλούν τότε είναι που συνειδητοποιείς με λύπη και με τρόμο ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μένουν απλά στο να πιστεύουν σε στερεότυπα αλλά είναι διατεθειμένοι να σε βλάψουν επειδή απλά διαφέρεις. Τότε καταλαβαίνεις πόσο στενόμυαλοι και επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν κάποιοι όταν τυφλώνονται από το μίσος για το διαφορετικό. Είναι τρομακτικό εν έτει 2012 η κοινωνία να ωθεί ανθρώπους να κρύβουν αυτό που πραγματικά είναι γιατί φοβούνται τις συνέπειες και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Η Colour Youth μπορεί στην αρχή να ήταν μια απλή ιδέα στο κεφάλι λίγων ανθρώπων αλλά μας αποδεικνύει ότι όταν υπάρχουν όνειρα και στόχοι όλα είναι υλοποιήσιμα , ιδιαιτέρα όταν υπάρχει κίνητρο τόσο σημαντικό όπως το συγκεκριμένο. Μια παρέα λοιπόν έστησε αρχικά τη Colour Youth,και μετά από δύο σχεδόν δύσκολα έτη η παρέα αυτή γιγαντώθηκε και επισημοποίηθηκε. Η οργάνωση έδωσε αυτό που έλειπε στο LGBTQ κίνημα, μία ομάδα νέων μάχιμων παιδιών και ένα κύμα φρεσκάδας και αυθορμητισμού. Τέτοιες κινήσεις μας κάνουν να χαμογελάμε και να ελπίζουμε σε μία μελλοντική κοινωνία ίση προς όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site:www.colouryouth.gr

(17/3/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια