Το Netflix και η Hulu αποφάσισαν να αφαιρεθεί ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς “Community” από τις πλατφόρμες τους στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού κινήματος που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ αλλά και ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για το επεισόδιο “Advanced Dungeons & Dragons” κατά το οποίο ο Μπεν Τσανγκ (Ken Jeong) εμφανίζεται βαμμένος μαύρος και φορώντας μια λευκή περούκα, έτοιμος να συμμετάσχει στο ομώνυμο παιχνίδι.

Η Σίρλει (Yvette Nicole Brown) βλέποντάς τον σχολιάζει “Λοιπόν, πρόκειται να αγνοήσουμε αυτό το έγκλημα μίσους, ε;”. Ο Τσανκ απαντά πως είναι “ένα μαύρο ξωτικό”, ενώ συνεχίζει να παίζει έως ότου σκοτώνεται και αποκλείεται.

Η εταιρία παραγωγής, Sony Pictures Television, υποστήριξε με επίσημη ανακοίνωση το Netflix και τη Hulu για την αφαίρεση του επεισοδίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μια σειρά αντίστοιχων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού κινήματος. Χθες, Παρασκευή ο δημιουργός της σειράς “The Office” προχώρησε επίσης στην αφαίρεση μιας σκηνής από ένα επεισόδιο του 2012, χαρακτηρίζοντας τον ρατσιστικό λόγο “απαράδεκτο”, ακόμα και σε περιπτώσεις που αφορούν σάτιρα.

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα σε παρόμοιες ενέργειες προέβησαν και παραγωγοί άλλων κωμικών σειρών, όπως των “Scrubs” και “30 Rock”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια