Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς στην Ελλάδα και οι περισσότερες περιοχές ανεβαίνουν κατηγορία επικινδύνοτητας, το μαγευτικό νησί της Αμοργού πέφτει κατηγορία καθώς πλέον θεωρείται πως είναι COVID-Free.

Ο δήμαρχος του νησιού. Λευτέρης Καραΐσκος, μίλησε στο euronews.

«Εμείς από την αρχή της πανδημίας αυτό που κάναμε ήταν να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της κυβέρνησης και να τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι που υπήρχε μεγαλύτερη επικινδυνότητα στο νησί επειδή έρχεται αρκετός κόσμος, αυτό που κάναμε ήταν να περιορίσουμε τις μουσικές βραδιές, τη ζωντανή μουσική και τα πανηγύρια που κάνουμε» λέει ο δήμαρχος της Αμοργού.

To μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας – Dimitri Messinis/AP

Το γεγονός πως από πολλά μέσα του εξωτερικού η Αμοργός προωθήθηκε ως ασφαλής από τον κορονοϊό προορισμός, φαίνεται ότι βοήθησε την τουριστική αγορά του νησιού.

«Το καλοκαίρι με βάση τους στόχους που είχαμε θέσει, με τα δεδομένα που είχαμε μπροστά μας,ήταν αρκετά ικανοποιητική χρονιά. Οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο δούλεψαν με 80% πληρότητα. Πιστεύω ότι καταφέραμε τουλάχιστον να βγάλουμε τα βασικά για να περάσουμε τον χειμώνα που έρχεται» τονίζει ο Λευτέρης Καραΐσκος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα και ως εκ τούτου η κάθοδός της στο επίπεδο 1 είναι απόλυτα φυσιολογική.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X