Μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης «Άμλετ» στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch βγάζει έναν απίστευτο λόγο μπροστά στο κοινό για το προσφυγικό πρόβλημα τονίζοντας ότι «κανείς δεν φεύγει από την χώρα του αν αυτή δεν είναι σαν το στόμα ενός καρχαρία».

“Κανείς δεν φεύγει από την χώρα του αν αυτή δεν είναι σαν το στόμα ενός καρχαρία, κανείς δεν τρέχει στα σύνορα άμα ολόκληρη η πόλη στην οποία ζούσε δεν διαλυόταν. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανείς δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός και αν το νερό είναι ασφαλέστερο από την στεριά. Δώστε ότι μπορείτε, βοηθήστε», ήταν τα λόγια του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το προσφυγικό ζήτημα σε αναφορές του αλλά και βοηθώντας οργανώσεις που στηρίζουν τους πρόσφυγες. Στον λόγο που απεύθυνε προς το θεατρικό κοινό εκείνο το βράδυ μάλιστα, φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων «fuck the politicians».

Ο Benedict Cumberbatch έγινε ιδιαιτέρως γνωστός πρωταγωνιστώντας στη διάσημη σειρά του BBC Sherlock Holmes.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X