Διακανονισμό στα πρότυπα του μεγαλοεπιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη, του οποίου διαγράφηκαν περίπου 138 εκατ. ευρώ από δάνειο μεγαλύτερο των 149 εκατομμυρίων, ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς, μια δανειολήπτρια, μητέρα τριών παιδιών, με δάνειο λιγότερο των 70.000 ευρώ, εκ των οποίων, περίπου τα μισά, είναι τόκοι.

Ο μεγαλομέτοχος των καζίνο Θράκης, Ρίου και Κέρκυρας, πέτυχε «κούρεμα» 93% του υπέρογκου χρέους του, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς δέχεται να εισπράξει μόλις 11,1 εκατ. ευρώ και να σβήσει οριστικά τα 138,4 εκατ. από τα 149,5 εκατ. που έχει λάβει.

Η δανειολήπτρια λοιπόν έστειλε επιστολή προς τον Χρήστο Μεγάλου, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς και ζητάει, ευλόγως, να της ρυθμίσει και το δικό της δάνειο.

Η Σ.Σ., κάτοικος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την «ΕΦ.ΣΥΝ» χρωστάει 67.862 ευρώ, εκ των οποίων τα 31.569,43 αφορούν κεφάλαιο και τα 36.292,57 τόκους.

«Όπως η πλειοψηφία των οφειλετών, έτσι κι εγώ την κρίσιμη χρονιά 2010 έχασα το 40-45% των ετήσιων αποδοχών μου (ήμουν δημόσιος υπάλληλος και μεγάλωνα μόνη μου τρία παιδιά)» του γράφει σχετικά.

«Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορώ να καταβάλλω τις δόσεις των οφειλών μου, έτσι όπως τις απαιτούσαν οι τράπεζες οι όποιες ποτέ δεν ήθελαν καν να ακούσουν για διευκολύνσεις από τους οφειλέτες τους. Αναγκάστηκα να προσφύγω στον νόμο Κατσέλη, θέλοντας να προστατέψω το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο, ένα διαμέρισμα 86 τ.μ. στο οποίο διαμένω με τα τρία παιδιά μου, έτος κατασκευής του το 1964.

»Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με την 1603/2019 απόφαση του απέρριψε την αίτηση μου και βρίσκομαι σε αναμονή συζήτησης της έφεσης μου στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 5/10/2021. Όλο αυτό το διάστημα του ενός έτους, από την έκδοση της απόφασης, προσπάθησα με τους πιστωτές μου να συνεννοηθώ και να τακτοποιήσω, όσο μπορούσα, τις οφειλές μου. Με τους περισσότερους το κατόρθωσα, αφού το κούρεμα των οφειλών που μου προσέφεραν ήταν μέσα στις δυνατότητες μου. Έκανα και με την τράπεζα σας, εδώ και ένα χρόνο, προσπάθεια συνεννόησης αλλά απέβη, μέχρι σήμερα, άκαρπη. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να συνεννοηθώ με το piraeus.clients@sioufaslsaw.gr».

Οπότε η κυρία Σ.Σ. ζητάει από την τράπεζα το αυτονόητο:

«Οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν όταν πριν λίγες μέρες ενημερώθηκα ότι η Τράπεζα Πειραιώς, επί διοίκησης σας, διακανόνισε το χρέους κάποιου Πηλαδάκη Κώστα, χρέος το μέγεθος του οποίου φυσικά δεν συγκρίνεται με τίποτα με το δικό μου, κουρεύοντας περίπου το 92% της οφειλής του.

»Σκέφτηκα, κ. Μεγάλου, ότι προφανώς υπάρχει κάποια ρύθμιση πολύ καλή για τους δανειολήπτες σας στην οποία ως πολίτης ίση με τον κ. Πηλαδάκη θα ήθελα να ενταχθώ κι εγώ, με τους όρους που εντάχθηκε και αυτός. Προσβλέπω με ανυπομονησία την παρέμβαση σας για την επίλυση της εκκρεμότητας μου προς την τράπεζα σας».

Η επιστολή έχει ταχυδρομηθεί, ως συστημένο, από τις 14/9. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει απαντήσει ακόμα.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια