Για «εικόνες ντροπής» κάνει λόγο η κυβερνητική νεολαία και τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη «προκειμένου τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να ξεφύγουν από τις ιδεοληψίες και την ανευθυνότητα»

Κατά της μαζικής κινητοποίησης στρέφεται η κυβερνητική νεολαία της ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνοντας λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες», κάνοντας λόγο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων «σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπλοκάρουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Αυτοί που εμφανίστηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας δεν εκπροσωπούν παρά ελάχιστους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι καν φοιτητές», σύμφωνα με τη ΔΑΠ.

Μάλιστα, στόχος των διαδηλωτών είναι «να υπερασπίζονται εγκληματίες, παραβατικούς, πρόσωπα και καταστάσεις που έφεραν στα ελληνικά πανεπιστήμια φαινόμενα που ανήκουν στο Μεσαίωνα».

Τέλος η ΔΑΠ κάνει λόγο για «γενναία μεταρρυθμιστική προσπάθεια», στην οποία συναινεί «η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας».

Αναλυτικά:

Οι ντροπιαστικές εικόνες του σημερινού συλλαλητηρίου είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της εγκληματικά ανεύθυνης συμπεριφοράς που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Παραβιάζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπλοκάρουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Αυτοί που εμφανίστηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας δεν εκπροσωπούν παρά ελάχιστους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι καν φοιτητές. Και μπορεί οι γνωστοί φοιτητοπατέρες και επαγγελματίες διαδηλωτές να εκφράζουν μια ελάχιστη μειοψηφία εντός των πανεπιστημίων, είναι όμως αρκετοί για να ακυρώσουν τις θυσίες της κοινωνίας για τον περιορισμό της πανδημίας. Αφού δεν μπορούν να διαδώσουν τις ιδέες τους, διασπείρουν τον ιό στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας.

Είναι οι ίδιοι που αύριο θα φωνάζουν για αύξηση των κρουσμάτων, είναι οι ίδιοι που θέτουν σε κίνδυνο τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Και είναι οι ίδιοι που αποδεικνύουν ότι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την αναβάθμιση της ποιότητας της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να ξεφύγουν από τις ιδεοληψίες και την ανευθυνότητα που εκείνοι πρεσβεύουν.

Το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται εγκληματίες, παραβατικούς, πρόσωπα και καταστάσεις που έφεραν στα ελληνικά πανεπιστήμια φαινόμενα που ανήκουν στο Μεσαίωνα.

Αλήθεια, θα τολμήσουν μετά τα σημερινά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που μιλούν για το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» να φωνάζουν για τις κλίνες ΜΕΘ; Έχουν άραγε κι άλλο θράσος ώστε να συνεχίσουν να παριστάνουν τους τιμητές περιφρονώντας τις θυσίες όλων μας;

Απέναντι σε κάθε ακραία φωνή που κρατάει κοντάρια και λοστούς θα απαντάμε με προτάσεις και ιδέες, που πλέον γίνονται νόμοι του κράτους και βάζουν ένα τέλος στο άσυλο ασυδοσίας και παρανομίας που αυτοί οι «γνωστοί άγνωστοι» θέλουν να διατηρήσουν.

Σε αυτή τη γενναία αυτή μεταρρυθμιστική προσπάθεια έχουμε μαζί μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας, που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν ότι επιθυμούν να πάμε μπροστά ενωμένοι, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω. Τα ελληνικά πανεπιστήμια γυρίζουν σελίδα και θα συνεχίζουν να προχωρούν προς τη νέα εποχή. Το ίδιο και η χώρα.

 

*Από το alfavita

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια