Νέο αέρα στο χώρο της τέχνης αναμένουμε να δώσει η νέα κινηματογραφική ομάδα NAIL που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της με το τρίλεπτο βίντεο “Dead Inside”.

H NAIL υπόσχεται την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση σε περιοχές της Αθήνας θίγοντας άμεσα και με την απαραίτητη ωμότητα, θέματα όπως η εξαθλίωση της κοινωνίας του σήμερα, η αδιαφορία, ο εσωτερικός θάνατος των κατοίκων της πόλης, ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η επιβολή της εξουσίας. Το μικρό καυστικό θεατράκι που θα λαμβάνει χώρα σε δημόσιους χώρους θα κινηματογραφείτε και θα προβάλλεται στο youtube με σκοπό την επικοινωνία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Η ηθοποιός και συντάκτρια στο 3pointmagazine.gr Λίνα Φούντογλου και ο σκηνοθέτης Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης αναλαμβάνουν την ευθύνη ίδρυσης της ομάδας.

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ίδρυσής τους όπως αυτή υπάρχει στη σελίδα NAIL στο facebook (www.facebook.com/nail.hitnrun/?pnref=lhc).

Η ομάδα NAIL ξεκίνησε και συνεχίζει καλπάζοντας την πορεία της. Στόχος της είναι η παραγωγή ολιγόλεπτων videos, με κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο που θα πραγματοποιούνται κυρίως μέσα στην πόλη. Αυτό έχει με τη σειρά του ως στόχο, την άμεση επαφή με τους θεατές-πολίτες, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία θέασης ενός μικρού θεάτρου αλλά και τη δυνατότητα συναναστροφής και συζήτησης πάνω στα θέματα που πραγματευόμαστε. Η NAIL στηρίζεται σε DIY παραγωγή και προσεγγίζει τον αντάρτικο τρόπο κινηματογράφησης. Τα videos που θα βλέπετε θα είναι σχεδόν η πρώτη και η τελευταία λήψη καθώς το hit n’ run απαιτεί ταχύτητα. Δε θα μπούμε σε διαδικασία αδειοδότησης από κανέναν δήμο για να κάνουμε τέχνη στην πόλη μας. Η ελευθερία της έκφρασης, η κοινωνική ευαισθητοποίηση, ο αντισεξισμός, ο αντιρατσισμός, η κοινωνική δικαιοσύνη είναι οι αρχές που διέπουν την ομάδα μας. Είμαστε ενάντια στη λογική της ανάθεσης γι΄ αυτό και ως καλλιτέχνες πήραμε την πρωτοβουλία να βγούμε στο δρόμο. Όπλο μας, η κάμερα για την τέχνη, η κάμερα για το μήνυμα. Η υποστήριξή σας είναι σε κάθε περίπτωση πολύτιμη.

______________________________________________________________________________

The goal of team NAIL is the production of short videos, of socio-political content, that will take place mostly in the city. This will also have an effect to the citizens/viewers, giving them the chance to be part of a small theatrical play and the possibility to interact and discuss on the issues that each project is based on. NAIL is a DIY (Do It Yourself) project/production and it’s mostly guerrilla cinematography. The videos that will be presented will be probably the first and last take, since it requires a Hit n’ Run speed! We will not be involved in any procedure to issue licences from any public or state authority to perform our art in our city. Freedom of expression, social awareness, anti-sexism, anti-racism, social justice, are some of the principles that represent our team. We are against common assignment practices that take place in art, so as artists, we took the initiative to get out on the street. Our weapon is our camera, and our camera is our message. Your support, in any case, is valuable.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X