Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα» αναφέρεται σε δήλωση του Γιάννη Λαγού, που ανέγνωσε ο συνήγορός του στο δικαστήριο.

Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες ελέω της ευρωβουλευτικής του ιδιότητας. Ισχυρίστηκε δε πως επί «πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές» και πως «ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών».

Η δήλωση του Γιάννη Λαγού ερμηνεύεται ως έμμεση -πλην σαφής- παραδοχή του πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να φυλακισθεί.

Βάσει αυτών, θα πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία προκειμένου να βρεθεί σε σοφρωνιστικό κατάστημα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε:

Οι ελληνικές ερχές θα πρέπει να στείλουν αίτημα άρσης της ασυλίας του στην Ευρωβουλή, η οποία θα αποφασίσει σχετικά. Υπενθυμίζεται πως η ευρωομάδα της Αριστεράς, δια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει ήδη στείλει πολλές σχετικές επιστολές στο προεδρείο του σώματος, ενημερώνοντάς το για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το ρόλο του Λαγού.

Κατόπιν οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εκδώσουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του Λαγού και οι βέλγικές αρχές να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στην Ελλάδα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια