Όπως έγινε φανερό και από την πραγματοποίηση σύσκεψης το πρωί στη ΓΑΔΑ υπό τον Μ. Χρυσοχοϊδη, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ασφυκτική επιτήρηση κάθε εκδήλωσης για την επέτειο των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου,  από τις καταθέσεις στεφάνων ως την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο ΣΦΕΑ έχει καλέσει σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως και αρκετές οργανώσεις της αριστεράς.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, ο λόγος που μπήκαν χτες ήταν γιατί «γνωρίζαμε πως από σήμερα η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη». Διευκρινίζουν πάντως ότι σε αντίθεση με ό,τι μεταδόθηκε από την ΕΡΤ δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, τονίζοντας ότι ο χώρος είναι «ανοιχτός με εργαζόμενους/ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος».

Η αστυνομία είχε αποκλείσει τη σχολή με ισχυρές δυνάμεις τόσο από τη μεριά του πεζοδρόμου της Τοσίτσα όσο και από την πλευρά της Στουρνάρη, από το ύψος της Μπόταση, αλλά και μπροστά στην Πατησίων από το ύψος της οδού Μάρνη.

Με ανάρτηση στο athens.indymedia, οι ευρισκόμενοι στο Πολυτεχνείο δηλώνουν πως «απο χθες το βραδυ βρισκομαστε περιπου 70 ατομα μεσα στο χωρο του Πολυτεχνειου κρατώντας το ανοιχτό για να πραγματοποιηθεί το τριήμερο και οι εκδηλωσεις καθως και η πορεια της 17 Νοεμβρη παρα το γεγονος οτι το κρατος τα εχει κρινει παρανομα». Για την παρουσία της αστυνομίας, λένε πως «σήμερα το πρωί όπως είχαμε ανακοινώσει, πραγματοποιήσαμε μικροφωνική παρέμβαση στον προαύλιο χώρο εσωτερικά της πύλης Πατησίων. Κατά τη διάρκεια που διαβαζόταν και μοιραζόταν ο λόγος μας δυνάμεις καταστολής μαζί με ΜΜΕ έστησαν το σκηνικό τρόμου που τόσο πολύ θέλουν να παρουσιάζουν. Αφού τράβηξαν μερικά πλανά και φωτογραφίες μιας Πατησίων με κλειστή κυκλοφορία και εξοπλισμένες διμοιρίες να πολιορκούν την πύλη, υποχώρησαν». Δηλώνουν δε πως θα παραμείνουν στο χώρο και καλούν σε στήριξη και ανοιχτη συνελευση στις 5 μ.μ. στο προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Έλεγχοι και προσαγωγές

Το μεσημέρι της Παρασκευής, έγινε προσαγωγή δύο ατόμων που άφησαν καφέδες στους συγκεντρωμένους μες στο Πολυτεχνείο: