Εντάξει δεν ήταν η συναυλία της χρονιάς ή του καλοκαιριού όπως έλεγαν κάποιοι. Πήγα γιατί μου είχε μείνει απωθημένο από το 2009 που η αντίστοιχη συναυλία ακυρώθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του Dave Gahan. Μου είχε μείνει ένα ψυχολογικό τραύμα το οποίο πλέον θεωρώ ότι θεραπεύτηκε, άσχετα εάν δεν είδα και δεν άκουσα όλα όσα θα ήθελα..

Με το setlist είχα πολλές διαφωνίες: 8 τραγούδια νομίζω από το νέο άλμπουμ και επιτυχίες όπως το “behind the wheel”, το “strangelove”, το “It’s no good”, το “people are people” και άλλα να μένουν έξω. Πάντα βέβαια θα υπάρχουν διαφωνίες των fans για το setlist και στους dark Depeche Mode δεν πας για να κάνεις τσακίρ κέφι…Έπαιξαν άλλωστε ένα δίωρο και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για αρπαχτή ή μη επαγγελματική εμφάνιση.

Επίσης, έλειψαν εκ μέρους του βρετανικού συγκροτήματος τα υποκριτικά λόγια για την κρίση. Ποιός απ’όλους τους rockstars που απηύθηνε μηνύματα αλληλεγγύης για την Ελλάδα έδωσε έστω κι ένα ευρώ για να βοηθήσει στην πράξη ;;

Ο ήχος ήταν πολύ καλός όμως στην οργάνωση θα βάλω ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό γιατί ο κόσμος δυσκολεύτηκε να μπει στο Terra Vibe με αποτέλεσμα αρκετοί, όπως κι εγώ, να χάσουν τα πρώτα κομμάτια ενώ κατά την αποχώρηση επικράτησε ένα τεράστιο μπάχαλο αφού δεν υπήρχε καμία μέριμνα και επικράτησε ο νόμος της ζούγκλας επί της ασφάλτου. Άθλια ήταν και η ιδέα που είχαν κάποιοι να αλλάξουν ρεύμα τα διόδια με αποτέλεσμα να τα πληρώσω και στον πηγαιμό και στο γυρισμό με την υπάλληλο των διοδίων να προσπαθεί να με βγάλει και τρελό παρότι είχα απόδειξη ότι και πριν πλήρωσα τα ίδια διόδια.

Η προσέλευση του κοινού, με sold out στα φθηνά εισιτήρια και το terra vibe με τον περισσότερο κόσμο που ίσως έχω δει ποτέ μου εκεί, έδειξε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη δίψα για συναυλίες από πρωτοκλασάτα ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Αρκεί βέβαια να συνοδεύονται από σαφώς καλύτερη οργάνωση και πιο προσιτές τιμές…

Μιχάλης Κωνσταντόπουλος (δημοσιογράφος)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια