Η Κούβα έστειλε δεύτερη ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στην Ιταλία για να συνεισφέρουν στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

21ενας Κουβανοί γιατροί και 16 νοσηλευτές έφτασαν αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Κουβανών υγειονομικών που έχουν σταλεί στην Ιταλία στους 90.

Αυτή η δεύτερη μπριγάδα υγειονομικών θα απασχοληθεί σε ένα νέο εξελιγμένο νοσοκομείο για ασθενείς με COVID-19  που χρειάζονται νοσηλεία ημι-εντατικής φροντίδας. Η ομάδα αποτελείται από γενικούς γιατρούς, επιδημιολόγους, αναισθησιολόγους και νοσηλευτές ειδικευμένους στην εντατική φροντίδα ασθενών και στάλθηκε μετά από αίτημα της περισσότερο πληγείσας περιοχής της Λομβαρδίας, όπου ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό έχει ξεπεράσει τις 3.000.

Τη δεύτερη αυτή ομάδα των Κουβανών γιατρών και των νοσηλευτών υποδέχτηκαν θερμά στο αεροδρόμιο του Τορίνο οι Ιταλοί.

Η Κούβα μέχρι στιγμής έχει στείλει 900 γιατρούς και νοσηλευτές σε συνολικά 17 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από Telesur και Redfish

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια