Το Ιράν εξαπέλυσε και δεύτερο κύμα πυραυλικών επιθέσεων σε έναν αριθμό αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim. Ο νέος γύρος πυραύλων ακολούθησε τον πρώτο κατά μία ώρα.

“Πριν λίγα λεπτά (3.30 τοπική ώρα), ένα δεύτερο κύμα ιρανικών πυραύλων έπληξε αμερικανική βάση”, ανέφερε το πρακτορείο.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι “περισσότεροι από δώδεκα” ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν αμερικανικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης Αΐν Αλ-Ασάντ στο δυτικό Ιράκ, ενώ υπόσχεται να πάρει “όλα τα απαραίτητα μέτρα” για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στην περιοχή. Αρκετοί ακόμη πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε μια άλλη αμερικανική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Ερμπίλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται λίγες ώρες μετά την κηδεία του ανώτερου στρατηγού και αρχηγού της Δύναμης Κουντς Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα. Η Τεχεράνη έχει χαρακτηρίσει τη δολοφονία ως πράξη “διεθνούς τρομοκρατίας” και έχει υποσχεθεί εκδίκηση.

Νωρίτερα την Τρίτη (07/01), το ιρανικό κοινοβούλιο πέρασε νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει τον αμερικανικό στρατό και το Πεντάγωνο ως “τρομοκρατικές οργανώσεις”. Η Ουάσινγκτον αντιστοίχως είχε προβεί στον ίδιο χαρακτηρισμό για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν τον περασμένο Απρίλιο.

Διάβασε ακόμη:

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν βομβάρδισαν αμερικανική βάση στο Ιράκ