Το Ιράν εξαπέλυσε και δεύτερο κύμα πυραυλικών επιθέσεων σε έναν αριθμό αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim. Ο νέος γύρος πυραύλων ακολούθησε τον πρώτο κατά μία ώρα.

“Πριν λίγα λεπτά (3.30 τοπική ώρα), ένα δεύτερο κύμα ιρανικών πυραύλων έπληξε αμερικανική βάση”, ανέφερε το πρακτορείο.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι “περισσότεροι από δώδεκα” ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν αμερικανικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης Αΐν Αλ-Ασάντ στο δυτικό Ιράκ, ενώ υπόσχεται να πάρει “όλα τα απαραίτητα μέτρα” για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στην περιοχή. Αρκετοί ακόμη πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε μια άλλη αμερικανική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Ερμπίλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται λίγες ώρες μετά την κηδεία του ανώτερου στρατηγού και αρχηγού της Δύναμης Κουντς Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα. Η Τεχεράνη έχει χαρακτηρίσει τη δολοφονία ως πράξη “διεθνούς τρομοκρατίας” και έχει υποσχεθεί εκδίκηση.

Νωρίτερα την Τρίτη (07/01), το ιρανικό κοινοβούλιο πέρασε νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει τον αμερικανικό στρατό και το Πεντάγωνο ως “τρομοκρατικές οργανώσεις”. Η Ουάσινγκτον αντιστοίχως είχε προβεί στον ίδιο χαρακτηρισμό για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν τον περασμένο Απρίλιο.

Διάβασε ακόμη:

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν βομβάρδισαν αμερικανική βάση στο Ιράκ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X