Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, με συνθήματα υπέρ του κινήματος Black Lives Matter αλλά και κατά της ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά αυτόχθονων πληθυσμών.

Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη διασπορά του κορωνοϊού, οι διαδηλώσεις έγιναν κανονικά σε Μπρίσμπεϊν, Ντάργουιν και Περθ.

«Πάντα ήταν, πάντα θα είναι γη των Αβορίγινων» ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών που μπορεί να βγήκαν στους δρόμους με αφορμή το κίνημα που αναδύθηκε στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό, αλλά βγήκαν στους δρόμους και για τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια