Μέχρι 500 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα από τους προσφυγικούς καταυλισμούς εμφανίζεται διατεθειμένη να υποδεχτεί η Γερμανία μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας. Όπως τόνισε ο υπουργός η κίνηση γίνεται σε μία προσπάθεια να μειωθεί η πίεση που ασκείται στους καταυλισμούς λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

“Τους είπαμε (στις ελληνικές αρχές και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες) ότι θέλουμε να πάρουμε από 350 έως 500 παιδιά μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι n-tv του ομίλου RTL, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ελπίζω πως κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, λέγοντας ότι η κίνηση έχει και αυτό τον σκοπό.

Οι μετακινήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωσή του.

Τα παιδιά και οι έφηβοι, που έφτασαν στα στρατόπεδα χωρίς τους γονείς τους, «θα μπουν πρώτα σε καραντίνα για δύο εβδομάδες», προτού στεγαστούν σε διάφορες περιοχές, ανέφερε το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι όλες αυτές τις ημέρες υπάρχει έντονη κινητοποίηση από συλλογικότητες, διεθνείς οργανισμούς και κόμματα της Αριστεράς για τις συνθήκες που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και την απουσία μέτρων από το κράτος για την προστασία των πληθυσμών από τον κορωνοϊό.

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε να διενεργείται ψήφισμα για την μεταφορά των προσφύγων από τη Μόρια στην ενδοχώρα, ενώ Νορβηγοί ακτιβιστές πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία τοποθετώντας 7.500 παπούτσια σε παραλία της χώρα, όσα και τα παιδιά που διαβιούν στον καταυλισμό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X