Με τη διαδικασία της αναστολής εκτέλεσης των ποινών ασχολήθηκε σήμερα το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαδικασία που θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή στις 10.30 το πρωί καθώς δεν ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Οι καταδικασθέντες κατά τη φάση αυτή έχουν το δικαίωμα να εξετάσουν μάρτυρες και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά για το «αχρείαστο» της φυλάκισης ή την ζημιά στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση.

Τα μέχρι στιγμής αιτήματα για αναστολές ξεπερνούν τα δέκα, ενώ ο δικηγόρος του Γ. Ρουπακιά δεν ζήτησε αναστολή της ποινής του.

Το λευκό μητρώο του δολοφόνου του Σαχζάτ Λουκμάν

Μέσα στα πολλά που ακούστηκαν σήμερα, ξεχωρίζει ο λόγος που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Διονύση Λιακόπουλου, ενός εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν.

“Έχει λευκό μητρώο εκτός από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης”, επεσήμανε ο συνήγορος του, αναφορικά με τη δολοφονία του Λουκμάν. Επίσης ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση “θα ανατρέψει κάθε προσπάθειά του να επανέλθει στην κοινωνία”.

Η υπεράσπιση του δεύτερου δράστη της δολοφονίας Λουκμάν, του Χρήστου Στεργιόπουλου, αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για “υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του”, για να συμπληρώσει αμέσως μετά: “Εκτός από τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό που ξέρετε”.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών ο καθένας και είναι εκτός φυλακής με όρους. Και οι δύο καταδικάστηκαν χθες σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

“Ο Πανταζής έχει προσφέρει παιδιά στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία”

Για τον πυρηνάρχη Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 24 μηνών, κατέθεσε γείτονάς του που υποστήριξε πως δεν τον θεωρεί ικανό να κάνει άλλες αξιόποινες πράξεις. “Είναι ένας ήσυχος άνθρωπος”.

Ο συνήγορός του, ανάμεσα σε άλλα που επικαλέστηκε για το ανασταλτικό στην έκτιση της κάθειρξης, είπε και πως “από όταν αφέθηκε ελεύθερος (σ.σ. εννοεί άρση της προσωρινής κράτησης για την παρούσα υπόθεση) έχει προσφέρει στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Εάν μπει φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία”.

Ο πατέρας του Μπαρμπαρούση κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο

Ο υπέργηρος πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, εισήλθε στην αίθουσα συνοδευόμενος από το γιο του και υποβοηθούμενος από μπαστούνι. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν μπει φυλακή ο Κ. Μπαρμπαρούσης, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα καθώς ο πρώην βουλευτής είναι ο μόνος που τους φροντίζει.

“Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Μένει μαζί μας σε ένα σπίτι. Είναι παντρεμένος και χώρισε. Τα παιδιά τους όταν έκλεισαν τα σχολεία ερχόντουσαν. Εγώ είμαι τελειωμένος αν εκτίσει την ποινή του. Μέχρι το ’17 δεν είχα πρόβλημα όρασης. Τώρα έχω και η γυναίκα μου έχει πρόβλημα υγείας”, είπε.

Κατά την αποχώρηση του πατέρα του ο Κ. Μπαρμπαρούσης ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος, για να βοηθήσει τον πατέρα του. Τότε η κ. Λεπενιώτη του απάντησε: “Ε, τι να σας πω; Κοιτάξτε, είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα”.

Η υπέργηρη μητέρα του Κορκοβίλη

“Η έκτιση της ποινής θα επιφέρει μεγάλη ζημία στην προσωπική του ζωή και στην οικογένειά του γιατί είναι ο μόνος που στηρίζει οικονομικά την υπέργηρη μητέρα του, η οποία για λόγους υγείας δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί” δήλωσε ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη προσθέτοντας ότι ο εντολέας του “ουδέποτε εκρίθη ύποπτος φυγής ή ότι θα τελέσει παράνομες πράξεις”.

“Υπέροχος άνθρωπος. Σωστός οικογενειάρχης. Έχει γράψει τραγούδι κατά του μπούλινγκ”

Αυτά υποστήριξε η μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει υπέρ του πυρηνάρχη της Τοπικής Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες. Είναι ο ίδιος που δήλωνε στο περίφημο βίντεο πως “ό,τι κινείται, σφάζεται”.

“Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθειά του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Υπέροχος άνθρωπος. Σωστός οικογενειάρχης. Με όλο αυτό που συνέβη το παιδί του κλονίστηκε. Δεν πρέπει να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος. Το παιδί είναι δεμένο με τον πατέρα του. Σκεφτείτε σαν γονιός. Ότι είναι δικό σας παιδί. Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ”.

Ο Τσακανίκας δεν αποτελεί απειλή για την έννομη τάξη από το 2013

“H δικαιοσύνη δια των λειτουργών της έχει κρίνει ότι ο Γ. Τσακανίκας δεν αποτελούσε απειλή για την έννομη τάξη ούτε καν το 2013 που τότε οι συλλήψεις ήταν πρόσφατες που οι επαφές του με τη ΧΑ ήταν δεδομένες γιατί ήταν στην τοπική Νίκαιας, άρα πολλώ δε μάλλον σήμερα μετά από 7 χρονια που δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του πρώην ταμία της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας.

Ο Κομιανός καθαριστής σε νηπιαγωγείο

Ο αδερφός του Ιωάννη Κομιανού κατέθεσε: “Εδώ και ένα μήνα ο αδερφός μου μετακόμισε στην Κέρκυρα και χθες προσλήφθηκε ως καθαριστής σε νηπιαγωγείο” και πρόσθεσε ότι “από το 2013 δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή”.

Ευτράπελο της διαδικασίας

Την ώρα που κλήθηκε η αδερφή του Λέοντα Τσαλίκη (ήταν στην καφετέρια Κοράλλι μαζί με τον Ι. Άγγο το βράδυ της δολοφονίας του Π.Φύσσα) ως μάρτυρας μπερδεύτηκε και σε ερώτηση της προέδρου, σε ποιο δρόμο έμενε ο αδερφός της πριν μετακομίσει στη Σκιάθο, δήλωσε: “Παύλου Φύσσα… εεε, Παύλου Μελά”.

Αύριο η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των περισσοτέρων πρώην βουλευτών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια