Πλην του διευθυντηρίου στους υπόλοιπους ενόχους επιβλήθηκαν υπερβολικά χαμηλές ποινές, αναντίστοιχες με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος δεκάδες κατηγορούμενοι, όπως συνεργοί της δολοφονίας του Φύσσα και οι παρ’ ολίγον δολοφόνοι του Αιγύπτιου ψαρά, να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία, επεσήμανε ο Κώστας Παπαδάκης στο OPEN, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων.

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Open υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν με αξιώσεις ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που θα ασκήσουν, άρα να μείνουν ελεύθεροι για τρία-τέσσερα χρόνια μέχρι το Εφετείο και να διεκδικήσουν να εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους.

Ο Κ. Παπαδάκης έκανε γνωστό πως πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων, προκειμένου να διεκδικήσει να επιβληθούν υψηλότερες ποινές.

Απαντώντας στο πόσο χρόνια θα εκτίσουν οι καταδικασθέντες, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης η έκτιση της ποινής πρακτικά θα αφορά 34 μήνες.

Ο Κ. Παπαδάκης εξήγησε πως οι κρατούμενοι μπορούν να διεκδικήσουν την υφ΄όρων απόλυσή τους εφόσον παραμείνουν στο σωφρονιστικό κατάστημα για χρόνο ίσο με 1/3 της ποινής που επιβλήθηκε. “Συνεπώς μιλάμε για το 1/3 των 13 χρόνων για το διευθυντήριο, μείον τον χρόνο προφυλάκισης, το οποίο πρακτικά σημαίνει 34 μήνες για τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Γερμενή, Λαγό, Κασιδιάρη και Παναγιώταρο”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια