Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους (ο 23χρονος Μ.Κ. και ο 21χρονος Α.Λ.) για την φρικτή δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Οι δύο νεαροί κρίθηκαν ένοχοι και για ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού.

Δεν αξίζουν κανένα ελαφρντικὀ», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δογκα απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν δια των συνηγόρων τους και οι δυο κατηγορούμενοι. Το ακροατήριο ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Με τη στάση τους» –είπε η εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους- «ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη».

Μάλιστα η εισαγγελέας έκανε λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «ακόμα διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική εισήγηση ή θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Ανἀμεσα στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ήταν της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα ο ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί και το … ακαταλογιστο ή έστω μειωμένος καταλογισμός

Συγκέντρωση έξω από το Δικαστήριο

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από φεμινιστικές συλλογικότητες έξω από δικαστήριο εν αναμονή της απόφασης, με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για την Ελένη, ενώ χθες είχαμε την επεισοδιακή διακοπή χθες και τις παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Βερβεσό και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο.

Η αγόρευση της εισαγγελέως για την ενοχή των δυο κατηγορουμένων ενόχλησε γιατί είπε τους βιαστές βιαστές και δεν βρήκε κανένα ελαφρυντικό “καλού παιδιού” ή της “κακιάς στιγμής” και δεν ακούστηκε αυτό το “αλλά” που έχουμε συνηθίσει για το θύμα, ενώ μίλησε και για τη συγκάλυψη τέτοιων εγκλημάτων συνήθως από ολόκληρες κοινωνίες κι όχι μόνο από τους δράστες και τους οικείους τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια