Δικογραφία σε βάρος των 11 πολιτών που συνελήφθησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σχημάτισε η Αστυνομία, αν και δέχθηκαν προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς όπως έχουν καταγράψει βίντεο περαστικών και κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το 902.gr, τους φορτώνουν κατηγορίες περί διασποράς του κορονοϊού, πρόκληση σωματικών βλαβών, αντίσταση, εξύβριση και διατάραξη κοινωνικής ειρήνης. Θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Εκτός από τον γελοίο ισχυρισμό της αστυνομίας ότι ομάδα 30 πολιτών επιτέθηκε στους αστυνομικούς, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα για τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν τους αστυνομικούς να ξυλοκοπούν πολίτες.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια