Από φλεγμονή στο δόντι του πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας 37χρονος στις φυλακές Μαλανδρίνου, σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων το οποίο τονίζει ότι γινόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» υπενθυμίζοντας ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 ακόμη ένας κρατούμενος είχε χάσει τη ζωή του κατά τον ίδιο τρόπο.

«Ο Σελίμ Ζερολάρι πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στην Η’ Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου από φλεγμονή στο δόντι του. Ήταν 37 χρονών και πατέρας 5 παιδιών.
Εδώ και μία εβδομάδα παραπονιόταν για το δόντι του, πριν 3 ημέρες ζήτησε βοήθεια αλλά η μόνη απάντηση που πήρε ήταν: “Αφήστε το να ξεπρηστεί και ελάτε”.

Δυστυχως το κέντρο υγείας Λιδορικίου όπου μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε το συγκεκριμένο περιστατικο και χορήγησε απλά αντιβίωση, όπως γίνεται με όλα τα έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται από τη φυλακή.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 ακόμα ένας κρατούμενος 26 ετών ο Σώζος Μαλτέζος είχε χάσει τη ζωή του κατά τον ίδιο τρόπο από σάπιο δόντι, στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα. Αρχικά το υπουργείο δικαιοσύνης τοτε ότι είχε διαψεύσει ότι ο θάνατος του προερχόταν από φλεγμονή στο δόντι, αλλά η έκθεση του ιατροδικαστή ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος του κρατουμενου προερχοταν από οδοντικό απόστημα. Στο Σώζο Μαλτέζο τότε του είχαν χορήγηση μονο Depon. Στο Σελίμ Ζερολαρι σήμερα μονο αντιβίωση.

Οσοι γνωρίζουν από μέσα τις φυλακές, ξέρουν πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους συμβάντα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικα δείχνουν πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικο. Φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού» αναφέρει η καταγγελία.

*Από το alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts