Φωτογραφίες και βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου

Νέο όργιο αστυνομικής βίας – 29 οι προσαχθέντες, επίθεση σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.

Mε όργιο βίας και προσαγωγών απάντησε για ακόμα μια φορά η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη στις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα σε μπλοκ διαδηλωτών, σχεδόν προτού αυτά συγκροτηθούν, ενώ επιτέθηκε ακόμα και σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους που κάλυπταν τα όσα συνέβαιναν.

Η επίθεση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος στην οποία ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να διώξουν οποιονδήποτε βρισκόταν στην πλατεία και γι αυτό το σκοπό έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στην οδό Ακαδημίας η αστυνομία έκανε ρίψη νερού εναντίον των δικηγόρων που είχαν συγκροτήσει μπλοκ.

 

Η ένταση που προκάλεσε η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας μεταφέρθηκε και στην Πανεπιστημίου, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά πάντων χρησιμοποιώντας αύρες.

Η επίθεση διήρκεσε πολλή ώρα, καθώς οι αστυνομικοί είχαν προφανώς εντολές να «καθαρίσουν» τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί σε μανία επιτέθηκαν ακόμα και με μηχανάκια εναντίον φωτορεπόρτερ.

Προσαγωγή του Έκτορα Κουφοντίνα

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη αστυνομικοί επιτέθηκαν σε ομάδα νεαρών, με τα βίντεο να δείχνουν να προσάγεται και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας. Ο Έκτορας Κουφοντίνας δήλωσε στο avgi.gr πως αστυνομικός του είπε πριν του επιτεθεί «εσύ κάτι μου θυμίζεις». Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και σε φωτορεπόρτερ.

Ο Έκτορας Κουφοντίνας μιλώντας στον δημοσιογράφο της “Αυγής” και του “Στο Κόκκινο 105.5” Κώστα Παπαντωνίου, περιέγραψε το χρονικό της προσαγωγής του.

Όπως είπε, ένας αστυνομικός του είπε «εσύ κάτι μου θυμίζεις» και στη συνέχεια έπεσαν όλοι πάνω με σπρωξιές και αγκωνιές. Διαδηλώτριες που ήταν στο σημείο πήραν αγκαλιά τον Έκτορα Κουφοντίνα, προστατεύοντάς τον από κάποια χτυπήματα.

Ο Έκτορας Κουφοντίνας ανέφερε στον Κώστα Παπαντωνίου ότι ο πατέρας του, Δημήτρης Κουφοντίνας, είναι στο παρά ένα της πολυοργανικής κατάρρευσης. Αυτή τη στιγμή πλήθος αλληλέγγυων και δικηγόρων βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ. Από τις συνολικά 29 προσαγωγές, δύο έχουν αφεθεί ελεύθεροι, μεταξύ των οποίων και ο Έκτορας Κουφοντίνας.

Οι αναίτιες επιθέσεις συνεχίστηκαν σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να κυνηγά και να επιτίθεται σε νεαρούς και νεαρές ακόμα και στην Ιπποκράτους.

*Πρώτη δημοσίευση στο avgi.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια