Σε μια συμβολική κίνηση προέβη ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή» Ανδρέας Πετρόπουλος, αποχωρώντας από το στούντιο του ΣΚΑΪ διαμαρτυρόμενος για το χυδαίο σεξιστικό και επικίνδυνο σχόλιο (πρώην) παίκτη του Big Brother περί βιασμού, που ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων.

Ο δημοσιογράφος είχε μόλις εμφανιστεί στο πάνελ της εκπομπής όταν δήλωσε ότι αποχωρεί.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε «δεν θα καθίσω στην εκπομπή θα φύγω», κάνοντας λόγο για συμβολική κίνηση σε «ένδειξη διαμαρτυρίας»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια