Τρεις καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν αυτές που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος του ηθοποιού από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο.

Η πιο βαριά καταγγελία αφορά στον βιασμό, που φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ». Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα, ως νεαρή τότε ηθοποιός είχε πάει στο θέατρο προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όμως εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Αρχικά η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού, αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ως τετελεσμένη πράξη.

Σε ό,τι αφορά τις δύο απόπειρες βιασμού, η μία καταγγέλλεται ότι έγινε το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη», σε συνάντηση που αφορούσε ενδεχόμενη συνεργασία. Η δεύτερη φέρεται να έγινε το 2014, με την γυναίκα ηθοποιό να καταγγέλλει ότι κλειδώθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν. Και στις δύο αυτές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφάνισε αντίστοιχη τακτική και όταν παρά τη βία που άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, φέρεται να απείλησε τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια