Άψογα λειτούργησε το αόρατο χέρι της αγοράς στη σεισμόπληκτη περιοχή του Ελαζίκ, όπου τις τελευταίες μέρες καταγράφεται αύξηση 100% στα ενοίκια, καθώς πληθαίνουν αναφορές για διαμερίσματα που από 700 ως 1500 τουρκικές λίρες πλέον ενοικιάζονται έναντι 1500 ως 2000. Απεγνωσμένες δηλώνουν οι οικογένειες των σεισμοπαθών, που ζουν σε σκηνές και δεν μπορούν να βρουν κατοικίες να νοικιάσουν.

Στην πόλη, που έχει 33 γειτονιές, κάποια κτίρια κατέρρευσαν μετά τα 6,8 Ρίχτερ, ενώ πολλοί περισσότερα κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατοίκηση λόγω μέτριων και σοβαρών ζημιών που υπέστησαν. Οι ένοικοι μένουν σε σκηνές, σχολεία, γυμναστήρια, τζαμιά και ξενώνες, με τους πρώτους ειδικά να τουρτουρίζουν στο κρύο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αναζητώντας σπίτια για ενοικίαση.

Ωστόσο, ακόμα κι όσοι μπορούν να διαθέσουν τα υπέρογκα ενοίκια, δυσκολεύονται να βρουν κατοικία, λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς. Η τουρκική κυβέρνηση απάντησε με ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι οι ένοικοι των κατεδαφισμένων σπιτιών θα λάβουν άμεσα χρηματική βοήθεια, η οποία όμως είναι αμφίβολο αν μπορεί να καλύψει την τεράστια ανάγκη των σεισμοπαθών για αξιοπρεπή στέγαση.

*Από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια