Όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει «επιστρατευτεί» στη μάχη κατά της πανδημίας, «έχουμε να πάρουμε άδεια από το Καλοκαίρι. Είμαστε σε επιστράτευση ένα χρόνο, μόνο αυτό να σκεφτούν», τόνισε απευθυνόμενη ουσιαστικά στον ιδιωτικό τομέα και την πολιτική ηγεσία η διευθύντρια ανοσολογίας του Ευαγγελισμού Αλέκα Τσιρογιάννη μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open.

«Θα σας απογοητεύσω», είπε χαρακτηριστικά για τις αναφορές σε βελτίωση της αναλογίας εισαγωγών/εξιτηρίων, καθώς τις απέδωσε στην προσθήκη του Ερυθρού Σταυρού στα αποκλειστικά covid-19 νοσοκομεία. Μάλιστα, σημείωσε ότι στον Ευαγγελισμό γίνονται κινήσεις για να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες και «προανήγγειλε» πιθανή μετατροπή και άλλου νοσοκομείου σε αποκλειστικά covid-19.

Καυτηρίασε επίσης την παραμονή του ιδιωτικού τομέα Υγείας στο «απυρόβλητο» σε πολύ μεγάλο βαθμό, την ώρα που ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να «ανοίξει» κρεβάτι σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, όπως 4 περιστατικά στον Ευαγγελισμό το πρωί της Παρασκευής.

«Μήπως υπάρχουν και άλλες δομές; Σαν άνθρωπος και γιατρός, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχουμε αυτή την στιγμή στον Ευαγγελισμό 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κλίνες που είναι κενές. Εννοώ του ιδιωτικού τομέα», είπε ευθέως η κα Τσιρογιάννη, «δεν θέλουμε αυτός ο ασθενής που είναι έξω, να είναι έξω από κλίνη ΜΕΘ. Εκεί που θα έχει διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Γιατί αυτός ο ένας μπορεί να είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Πηγή: Αυγή

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια