Η ανακοίνωση του Δήμου:
Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες πανδημίας, όπου οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών είναι εξαιρετικά αυξημένες, ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή του στην σχολική κοινότητα της πόλης.
Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, δόθηκαν χρήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού (tablet) για τις ανάγκες μαθητών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα επιδοτήθηκαν οι Σχολικές Επιτροπές με 30.000 € η κάθε μία, ποσό το οποίο κατανεμήθηκε με βασικό κριτήριο τον αριθμό των μαθητών του κάθε σχολείου ώστε να γίνει η προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.
Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των παιδιών της πόλης για την εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Δεν το σημειώνουμε αυτό χωρίς λόγο, τις προηγούμενες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παιδιά με την πρόσβασή τους στην ηλεκτρονική μαθησιακή διαδικασία.
Συμπαραστεκόμαστε, στο μέτρο που μπορούμε, κυρίως στα παιδιά και τις οικογένειες που είναι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες, ενισχύοντας τα σχολεία για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψη των αναγκών των μαθητών σε εξοπλισμό και της έμπρακτης υποστήριξης των σχολείων (συνδέσεις στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικός εξοπλισμός εκπαιδευτικών) ώστε να έχουν πρόσβαση στο συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης όλα τα παιδιά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια