Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο επίσημος απολογισμός στην Βραζιλία φθάνει έτσι τους 47.748 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον  ανέρχονται πλέον σε συνολικά 978.142 (22.765 τις τελευταίες 24 ώρες).

Θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο πως τα πραγματικά στοιχεία είναι πολύ – μα πολύ – μεγαλύτερα, σε μια χώρα όπου ο πρόεδρός της δεν θέλει να ληφθεί κανένα μέτρο και προσπαθεί όσο γίνεται να “μαγειρεύει” τα όσα ανακοινώνονται.

Δραματική είναι και η κατάσταση στο Μεξικό. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 667 θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 5.662 κρούσματα, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 19.747 νεκρούς επί του συνόλου των 165.455 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]