Τρανσφοβική ρατσιστική αντιμετώπιση από μία δικαστική αντιπρόσωπο κατά τις πρόσφατες εκλογές και από μια υπάλληλο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) καταγγέλει η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook η κ.Γαλανού, κατά τις πρόσφατες εκλογές, δικαστική αντιπρόσωπος αντιμετώπισε τρανσφοβικά τρανς γυναίκα που πήγε να ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα που ήταν υπεύθυνη, αποκαλώντας την «κύριο» ενώ στη συνέχεια έκανε “χυδαίο, εξυβριστικό, τρανσφοβικό ρατσιστικό ποστ στο facebook που περηφανευόταν γι’ αυτό”.

Κατόπιν αυτού το ΣΥΔ αποφάσισε να καταγγείλει την δικαστική αντιπρόσωπο στον ΔΣΑ. Έτσι, σήμερα το πρωί μέλος του ΣΥΔ πήγε να καταθέσει την καταγγελία στα γραφεία του ΔΣΑ με την υπάλληλο του δικηγορικού συλλόγου να διαβάζει την καταγγελία και να μιλά στο τηλέφωνο με την κ.Γαλανού, την οποία αποκάλεσε κατά επανάληψη «κύριο» ενώ είχε ενημερωθεί ότι στην άλλη άκρη του ακουστικού ήταν “Η” πρόεδρος του ΣΥΔ.

‘Της επισήμανα ότι δεν είμαι «κύριος», και αυτή επέμενε. Για το θέμα θα βγει δελτίο τύπου τη Δευτέρα, ενώ θα αποσταλεί ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣΑ. Κανένα, μα κανένα πρόσωπο δεν έχει δικαίωμα εν γνώσει του ότι μιλά με τρανς γυναίκα, να της απευθύνεται στο αρσενικό. Είναι τρανσφοβική κακοποίηση.-‘

Αναλυτικά τα όσα καταγγέλει η κ.Γαλανού:

Σήμερα το πρωί, κατατέθηκε καταγγελία προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για την περίπτωση δικηγόρου που ήταν δικαστική αντιπρόσωπος αποκαλούσε τρανς γυναίκα «κύριο» και όχι μόνον αυτό, αλλά στη συνέχεια δημοσίευσε χυδαίο, εξυβριστικό, τρανσφοβικό ρατσιστικό ποστ στο facebook που περηφανευόταν γι’ αυτό. Όταν πήγε το πρωί μέλος μας να την καταθέσει, η υπάλληλος που ήταν εκεί ζήτησε παράβολο των 80,00 ευρώ για να γίνει δεκτή η καταγγελία και να εξεταστεί από τον ΔΣΑ, αλλιώς πάει στο αρχείο. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων από φίλο μου δικηγόρο, αυτό το παράβολο, τέθηκε απ’ το Υπουργείο, καθώς γίνονταν καταγγελίες για «ψύλλου πήδημα». Ωστόσο και πάλι κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι προβληματικό, ιδίως για μία υπόθεση που αν πήγαινε σε δικαστήριο με τον αντιρατσιστικό, θα είχε μηδενικό παράβολο. Το θέμα όμως, είναι, ότι αφού η υπάλληλος διάβασε όλη την καταγγελία, όταν το μέλος μας που πήγε να την καταθέσει έδωσε εμένα στο τηλέφωνο να μιλήσω μαζί της και αφού της είχε πει ότι «θα σας δώσω να μιλήσετε με την Πρόεδρο του ΣΥΔ», με αποκαλούσε συνέχεια «κύριο» και «κύριο». Της επισήμανα ότι δεν είμαι «κύριος», και αυτή επέμενε. Για το θέμα θα βγει δελτίο τύπου τη Δευτέρα, ενώ θα αποσταλεί ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣΑ. Κανένα, μα κανένα πρόσωπο δεν έχει δικαίωμα εν γνώσει του ότι μιλά με τρανς γυναίκα, να της απευθύνεται στο αρσενικό. Είναι τρανσφοβική κακοποίηση.-

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια