Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ένας 15χρονος Αφγανός, που φέρει σοβαρά τραύματα από μαχαίρι σε πολλά σημεία του σώματός του.

Ο έφηβος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίου, το βράδυ της Τρίτης, στον ελαιώνα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, που έχει μετατραπεί σε πρόχειρο καταυλισμό. Εκτός από τον 15χρονο, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται – επίσης τραυματισμένος από μαχαίρι – ένας 16χρονος Αφγανός, ο οποίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την αρχή του Ιανουαρίου, στον καταυλισμό της Μόριας έχουν τραυματιστεί από αιχμηρά αντικείμενα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων,  περισσότεροι από 30 διαμένοντες εκεί πρόσφυγες – αιτούντες άσυλο, από τους οποίους δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια