Γράφει η Ναταλί Χατζηαντωνίου

Κύπρος, Φεβρουάριος 2019

(20/2) ««Παγωμένη» είναι όλη η Κύπρος μετά τη φρικιαστική αποκάλυψη του βιασμού ενός βρέφους 5 μηνών».
«Οι γονείς του παιδιού, με καταγωγή από τη Σομαλία, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, μετέφεραν το 5 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο, καθώς το παιδί είχε παρουσιάσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή».
(21/2) «Κύπρος βρέφος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού». «Ο πατέρας του 5μηνου βρέφους συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη με την όλη υπόθεση».
(25/2) «Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πατέρας του 5μηνου βρέφους(..)Μελετήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης από τη Νομική Υπηρεσία και δεν προέκυψε κάτι εναντίον του πατέρα. Σήμερα, έληγε το διάταγμα προσωποκράτησής του και οι ανακριτές αποφάσισαν όπως αφεθεί ελεύθερος».

Αθήνα Φεβρουάριος 2020

(16/2) «Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.
Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι Σύροι γονείς του, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα”.

Ανατροπή: Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους

(18/2) «Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 11μηνου βρέφους και το συγγενικό τους ζευγάρι που κρατούνταν μετά το θάνατο του παιδιού. Δεν υπάρχει βιασμός Η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών δεν κάνει αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο σε κακοποίηση».

Τι εννοώ; Εξυπακούεται ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά με αφάνταστη επαγρύπνηση και να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Σε μια τέτοια υπόθεση όλοι είναι ύποπτοι αλλά και ουδείς ένοχος προτού να αποδειχτεί η ενοχή. Και η μηντιακή βιασύνη ορισμένων καναλιών, εφημερίδων και sites και δη όταν εμπλέκονται πρόσφυγες να κάνουν πρωτο θέμα τον «βιασμό» είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της δημοσιογραφίας και όχι μόνον..(Θα έλεγα ότι η αρχή της μη βιασύνης ισχύει και αντιστρόφως αλλά τα “κρούσματα” αφορούν κατα κανόνα σε θορυβώδεις μηντιακές “καταδίκες” ειδικά όταν εμπλέκονται “ξένοι”, ξερετε αυτές τις θορυβωδεις καταδίκες που έχουν και τα περισσότερα like).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια