Της Γιάννας Κουκά

Έχω έναν μεγάλο γιο που έχει την ηλικία του Αλέξη. Ναι, την ηλικία του Αλέξη. Η ηλικία του Αλέξη δεν θα αλλάξει. Σταμάτησε στα δεκαπέντε όταν τον σκότωσαν εκείνη την 6η του Δεκέμβρη και θα μείνει πάντα δεκαπέντε. Πάντα δεκαπέντε θα είναι ο Αλέξης.

Έχω έναν γιο που έχει τα μαλλιά του Αλέξη και το χρώμα των ματιών του Αλέξη και φοράει μια μπλούζα με μαύρη κουκούλα ίσως σαν του Αλέξη, ζωγραφίζει τους τοίχους στους δρόμους με συνθήματα, κολλάει αυτοκόλλητα, φορά ακουστικά κι ακούει μουσική, παίζει μπάλα και κάνει φασαρία. Γελά.

Έχω έναν γιο που έχει έναν φίλο. Όπως είχε κι ο Αλέξης. Φίλο που μοιάζει με τον Νίκο ή ίσως μοιάζει. Έναν φίλο σαν τον φίλο του Αλέξη σε κείνη τη φωτογραφία. Δεν θα ξεχάσω εκείνη του Νίκου. Τη γεμάτη οργή. Τη φωτογραφία του θυμού. Του ουρλιαχτού. Για όλα εκείνα που ξαφνικά έχασε. Δεν θα ξεχάσω τον Νίκο που κουβάλησε λευκό φέρετρο. Φέρετρο που είχε μέσα τον φίλο. Τον κολλητό. Τον αδελφό. Τον Αλέξη. Έχω ένα γιο που μοιάζει με τον Αλέξη που έχει ένα φίλο που θέλουν να μπορούν να γράφουν συνθήματα στους τοίχους, να παίζουν μπάλα, να κατεβαίνουν σε πορείες, να πηγαίνουν στα Εξάρχεια. Δυο φίλοι που δεν τους αρέσει ο κόσμος και θέλουν πολύ να τον αλλάξουν, όπως οι δεκαπεντάχρονοι πιστεύουν πως μπορούν. Έχουμε έναν γιο σαν τον Αλέξη. Έναν γιο σαν τον Νίκο. Σαν τον Παύλο. Έναν γιο που ξέρει τι θέλει στα Εξάρχεια τέτοια ώρα, που θέλει να ζήσει.

Έχω έναν μεγάλο γιο σαν τον Αλέξη. Έχω έναν γιο που πρέπει να μεγαλώσει. Χρωστάμε πολλές συγγνώμες στον Αλέξη. Που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Συγγνώμη, Αλέξη, Αλέξανδρε Γρηγορόπουλε, δολοφονημένε στις 6 του Δεκέμβρη του 2008 από τον ειδικό φρουρό της Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Συγγνώμη, Νίκο, που κουβάλησες το φέρετρο του το λευκό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια