Λίγες σκέψεις   για τη σημερινή μέρα.

Στo «αδύναμο» φύλο» αναθέτουν, συνήθως, τις  πιο σκληρές και απαιτητικές  στιγμές της ζωής.  Το «αδύναμο φύλο» τις αναλαμβάνει σαν να είναι έτοιμο από καιρό. Στην αρρώστια και στην ανημποριά στέκεται φρουρός και συμπαραστάτης. Στα νοσοκομεία , μέσα στους θαλάμους του πόνου συναντάς, κυρίως, γυναίκες. Μάνες, αδελφές, σύζυγοι, νοσοκόμες, αποκλειστικές, νέες, μεσόκοπες, γριές,  κοιταζόμαστε με κατανόηση τα  γκρίζα πρωινά όταν ξυπνάμε από τον ύπνο στην καρέκλα ή στην αναδιπλούμενη πολυθρόνα και με τα νυσταγμένα μάτια και με κουρασμένα νεύματα κανονίζουμε την σειρά για την τουαλέτα.

«Πήγαινε να πιεις έναν καφέ, θα  έχω εγώ τον νου μου» λέμε πολύ συχνά. Και τον έχουμε τον νου μας  στον άνθρωπο που νοσηλεύεται δίπλα μας ή απέναντί μας και τον προσέχουμε σαν να ήταν δικός μας.

Αρματωνόμαστε με τα χαρτιά, τα γάντια, τα απολυμαντικά, τα φάρμακα, στρώνουμε τα μαλλιά μας και χαμογελάμε σε αυτόν ή σε αυτήν που αγαπάμε μόλις ανοίξει τα μάτια του-της. Τον – την  προστατεύουμε από τον πόνο, από τον φόβο, από τη μοναξιά.  Παλεύουμε με τα σκατά, τους εμετούς, τα φλέμματα και τα σάλια.

Τρέχουμε πίσω από τα φορείο του-της.

«Εδώ είμαι, εγώ, μη φοβάσαι τίποτα».

Καρδιοχτυπάμε με τις διαγνώσεις. Κυνηγάμε τους – τις  γιατρούς που κι εγώ δεν ξέρω πώς αντέχουν να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ταλαιπωρούμαστε  με τις  άθλιες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, με τις εξετάσεις, τις σφραγίδες και τα φαρμακεία, πίνουμε πολλούς καφέδες, τρώμε το συσκευασμένο ψωμάκι που άφησε ο-η αγαπημένος-η μας, το μασάμε βιαστικά κι αυτό κολλάει στα  δόντια και στη γλώσσα μας που στάζει πίκρα. Ο ύπνος είναι πάντα παγωμένος, ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού κάνει κρύο.

Στα νοσοκομεία, στα μαρμαρένια αλώνια, το ημερολόγιο δείχνει πάντα 8 Μάρτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια