Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γίνεται σήμερα η φωνή του Πολυτεχνείου και εκπέμπει από τα γραφεία του, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου. Από τα μεγάφωνα ηχούν τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα, και σε ζωντανή αναμετάδοση η συλλογική ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της, οι «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση

Μια πρωτόγνωρη διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τα γραφεία του, «στην ιστορική του θέση» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου, από όπου «εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι».

«Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω. Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί. Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή» σημειώνει το Σωματείο, για να δώσει τη δικιά του απάντηση:

«Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού».

Με τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της, με τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

«Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η.» σημειώνουν.

Αναλυτικά, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρει:

“ΕΔΩ ΣΕΗ, ΕΔΩ ΣΕΗ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”

Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω.

Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί.

Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.

Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.

Το Σ.Ε.Η., Τρίτη 17/11/2020, θα είναι στα γραφεία του, στην ιστορική του θέση, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και θα εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι.

Επιλέγουμε τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της.

Επιλέγουμε τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε. Να συμμετέχετε ενεργά από το σπίτι σας.

Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε παρακολουθώντας την live αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του Σ.Ε.Η. στο Facebook.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

– Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 17/11/2020 θα αναρτηθεί στην σελίδα του Σ.Ε.Η. ένας σύνδεσμος Zoom στον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε. Στη ανάρτηση εκείνη θα επισυνάπτεται και ολόκληρο το βιβλίο «Αθρωποφύλακες» του Π. Κοροβέση σε μορφή pdf.

– Όποιος/α θέλει να συμμετέχει, κατεβάζει το αρχείο και συνδέεται στο Zoom την 17/11 από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 και διαβάζει περίπου μια παράγραφο από το βιβλίο.

– Ο host του Zoom φροντίζει για την σειρά ανάγνωσης καθώς και το άνοιγμα του μικροφώνου σε οποίον διαβάζει.

– Η δράση ξεκινάει με μουσική, κι ανα 5-10 άτομα και πάλι μουσική ή άλλα ηχητικά ντοκουμέντα ώστε σε αυτά τα “μουσικά διαλείμματα”, ο host να ορίζει την σειρά ανάγνωσης των 5-10 επόμενων, καθώς και την παράγραφο του καθενός. Παράλληλα, μια άλλη πηγή μεταδίδει ζωντανά εικόνα και ήχο από το μπαλκόνι του ΣΕΗ στην Σελίδα του Σ.Ε.Η στο Facebook για όποιον θέλει να παρακολουθεί όλη την δράση με φόντο το Πολυτεχνείο.

Ελάτε να φτιάξουμε μια αλυσίδα φωνών που να αντηχεί πάνω από το Πολυτεχνείο.

Ελάτε να γίνουμε η φωνή του δικού μας Πολυτεχνείου.

Υ.Γ. : Η δράση αυτή, πέρα από το επίκαιρο της χρονικής συγκυρίας, καθώς και της θεματολογίας του βιβλίου, αποτελεί και έναν φόρο τιμής στην μνήμη του Περικλή Κοροβέση που απεβίωσε στις 11/04/2020 κατά την διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας.

Υ.Γ. 2: Ευχαριστούμε πολύ την σύντροφό του Μαρία για την ευγενική παραχώρηση των δικαιωμάτων του βιβλίου για την συγκεκριμένη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Συλλόγου

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια