Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μπορεί με δηλώσεις του να πανηγυρίζει πως όλα τα παιδιά πήραν μάσκες, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι όπως θέλει να νομίζουμε και βέβαια δεν αφορά τις μάσκες και μόνον.

Πέραν του ότι, όπως φαίνεται πολλά σχολεία ήταν απροετοίμαστα και δεν ήταν έτοιμα να δεχθούν τους μαθητές υπό συνθήκες «μη συνωστισμού», η καθαριότητα δεν ήταν αυτή που χρειάζεται (προσλήψεις έγιναν μάλλον με το σταγονόμετρο), ενώ οι μάσκες δεν ήταν οι κατάλληλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετές μάσκες (μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε την έκταση του φαινομένου) ήταν για ενήλικες και πάνω στα παιδιά μάλλον για μπούργκες κάνουν…

 

Ανάλογες είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν στο Twitter αλλά και οι αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα που σημειώνει:

«Ποια εταιρία πήρε τη δουλειά; Και πόσα τόπια ύφασμα χρεώθηκαν στο δημόσιο;» και

«Γονείς όταν τα παραλαμβάνετε στο σχόλασμα, σίγουρα παίρνετε το σωστό παιδί;»

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του Facebook κάλεσε τους χρήστες να ανεβάσουν φωτογραφίες με τις μάσκες που έδωσαν στα παιδιά:

«Καλώ όλους τους χρήστες του facebook — όχι μόνο τις χιλιάδες των φίλων μου και ακολούθων μου — να ανεβάσουν φωτογραφίες με τη μάσκα που δόθηκε στα παιδιά τους

Ως πράξη μαζικης διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεπάρκεια και την ανικανότητα της κυβέρνησης και του Κυριάκου.Μητσοτάκη.»

Ο ίδιος μάλιστα σε άλλη του ανάρτηση αναφέρει:

«Μητέρα από τα Μέγαρα μου έστειλε αυτή τη φωτογραφία με τη μάσκα που μοίρασαν σήμερα σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Τι να πει κανείς;;; Θα σκέφθηκαν ότι τα παιδιά είναι γίγαντες..Θέλω να μάθω πόσο στοίχισε το κομμάτι!»

Πληροφορίες Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια