Σεξουαλική κακοποίηση βρέφους: Στιγματισμός πριν βγει το επίσημο πόρισμα. Άλλη η γνώμη των συναδέλφων του.

Σεξουαλική κακοποίηση βρέφους: Πρόσφατο συμβάν, με νεκρό μωρό, έγινε πρωτοσέλιδο όχι μόνο επειδή ο ιατροδικαστής μίλησε πριν την ώρα του, δηλαδή πριν βγει επίσημο πόρισμα, αλλά επειδή φρόντισε με τα λεγόμενά του -που αναπαράχθηκαν από τους δημοσιογράφους με πηχυαίες λεζάντες- να στιγματίσει οικογένεια προσφύγων.

Η κακοποίηση βρεφών μέχρι θανάτου, ο θάνατος βρεφών από γονική αμέλεια δεν έχει εθνικότητα και δυστυχώς στη χώρα μας είναι συχνό φαινόμενο. Και πολύ καλά κάνουμε, ως πολίτες, να είμαστε καχύποπτοι παρά αδιάφοροι αν κάτι υποπέσει στην αντίληψή μας. Αλλά ένας ιατροδικαστής οφείλει να προσέχει τα λεγόμενά του και όχι να παραδίδεται στους δημοσιογράφους, όπως έπραξε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο κ. Μπουζιάνης, που φαίνεται να έχει πλέον μία ανοσία στον ανθρώπινο πόνο, έχει δώσει αρκετές φορές αποκλειστικές συνεντεύξεις στην τηλεόραση, είναι όπως λέγεται στη γλώσσα της ενημέρωσης «πολύ δημοσιογραφικός». Όμως η συγκεκριμένη θέση απαιτεί να υπάρχουν όρια. Διότι δεν επιτρέπεται λόγου χάρη οι συγγενείς να μαθαίνουν από την τηλεόραση ζητήματα που αφορούν τη περίπτωσή τους. Γι΄αυτό επιβάλλεται να ισχύει ένας κάποιος κώδικας δεοντολογίας για τη δημόσια παρουσία και συμπεριφορά ενός ιατροδικαστή και να μην αφήνει περιθώρια για «ανατριχιαστικές αποκαλύψεις».

Ποιος ο λόγος να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι τα χάπια που πήρε ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης και τον οδήγησαν στο θάνατό του, ουδεμία σχέση είχαν με τα προβλήματα υγείας από τα οποία έπασχε ο αποθανών; Τι του επιτρέπει να φλυαρεί, διότι περί αυτού πρόκειται, για όσα η θέση του του επιτρέπει να γνωρίζει; Είναι σαν ιερέας να βγάζει στη φόρα όσα ο εξομολογούμενος του μαρτύρησε. Ο ρόλος του ιατροδικαστή είναι να αναζητά και να εντοπίζει την αιτία θανάτου και όχι να γίνεται περιοδικό για το φιλοθεάμον κοινό που διψά για τη λεπτομέρεια και όχι για την ουσία των γεγονότων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εξελίξεις που αφορούν το νεκρό βρέφος της οικογένειας προσφύγων διαψεύδουν τον κ Μπουζιάνη που έσπευσε να μιλήσει για σεξουαλική κακοποίηση. Συνάδελφοι του οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, και οδηγούν σε ανατροπή της δικής του εκδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή. Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Flash.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια