Το περιφερειακό συμβούλιο της Βενετίας απέρριψε το σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής , λίγη ώρα προτού τα γραφεία του στο Μεγάλο Κανάλι πλημμυρίσουν.

Η Βενετία έχει πληγεί από επαναλαμβανόμενες πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, με το 85% σχεδόν της πόλης να είναι πλημμυρισμένο, καθώς η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 180 εκατοστά. Μάλιστα, η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλά ιστορικά αξιοθέατα βούλιαξαν κυριολεκτικά.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, συνέβη και κάτι ακόμη. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Βένετο πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα αφότου απέρριψε μέτρα για την ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ενώ τα μέλη του Συμβουλίου συζητούσαν τον προϋπολογισμό του 2020, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο Facebook ο Αντρέα Ζανόνι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη, άρχισαν να μπαίνουν νερά στον χώρο, περίπου στις 22:00.

Τραγική ειρωνεία

«Τι ειρωνεία, δύο λεπτά αφότου η πλειοψηφία των κομματικών συνδυασμών της Λέγκας, των Αδελφών της Ιταλίας και του Φόρτσα Ιτάλια απέρριψαν τις προτάσεις μας για να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή, ο χώρος πλημμύρισε» σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το CNNi.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, μιλώντας στο CNNi, επιβεβαίωσε πως εκείνη την ώρα ήταν υπό συζήτηση τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του 2020, ενώ απέρριψε τις παραπάνω κατηγορίες.

«Πέρα από την προπαγάνδα και την παραπλανητική ανάγνωση, ψηφίζουμε έναν περιφερειακό προϋπολογισμό που δαπάνησε 965 εκατ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους που αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την κλιματική αλλαγή».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X