«Δεν πιστεύω να ανήκεις σε κάποια ακροαριστερή οργάνωση. Θα κατέβεις ξανά σε πορείες; Πες μου». Αυτή την απίστευτη ερώτηση – απαγόρευση υπέβαλε η εισαγγελέας , στο 14χρονο Βαγγέλη, τον μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του που συνελήφθη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, περνώντας τρεις μέρες απομόνωσης στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, χωρίς τη δυνατότητα να δει τους γονείς του.

Τη σχετική αποκάλυψη πραγματοποιεί η εφημερίδα «Πριν».

Η …«ανάκριση πολιτικών φρονημάτων» στην οποία υπέβαλε η εισαγγελέας έναν 14χρονο μαθητή γυμνασίου αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές τις μαθητικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και συλλήβδην το εκπαιδευτικό κίνημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος Βαγγέλης συνελήφθη, σύμφωνα με επιστολή της προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στο… σορό, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Τόσο ο Βαγγέλης όσο και οι μαθητές που κρατήθηκαν μαζί του αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, ενώ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό του 14χρονου μαθητή τάχθηκε και ο δήμος Χαλανδρίου, με σχετική ανακοίνωση.

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια