Την παρέμβαση εισαγγελέα για την βία των αστυνομικών κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προκάλεσαν τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από πολιτες και δείχνουν τι πραγματικά έγινε στην πλατεία, αποδομώντας την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε λόγο για επίθεση 30 ατόμων κατά των αστυνομικων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τη δημοσίευση βίντεο και καταγγελιών σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μέρα μεσημέρι.

Η έρευνα αφορά στη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς και θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια