Όργιο αυθαιρεσίας χθες πάλι από την αστυνομία στα Εξάρχεια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν σε μαγαζιά της γειτονιάς, ρίχνοντας δακρυγόνα αλλά και τρομοκρατώντας και χτυπώντας θαμώνες.

Αφορμή για το όργιο αυθαιρεσίας και καταστολής φέρεται να είναι οι προσπάθειες ανακατάληψης από αναρχικούς/ες, του κτιρίου στην οδό Δερβενίων, που εκκενώθηκε πριν λίγες μέρες από την αστυνομία. Αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά πρώτα στην πλατεία, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να επιτίθενται σε διάφορα μαγαζιά.

Σύμφωνα με πλήθος μαρτυριών, αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στους δρόμους της περιοχής, εισβάλλοντας ακόμα και σε μαγαζιά, κυρίως στην οδό Κωλέττη, όπου πολίτες απολάμβαναν την έξοδό τους. Ακολούθησε ρίψη δακρυγόνων, ακόμα και μέσα σε κλειστούς χώρους, αλλά και στην πλατεία Εξαρχείων.

Στο καφέ Ντέμο εισέβαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ και χτύπησαν εργαζόμενους και θαμώνες του μαγαζιού, ενώ προχώρησαν και σε μία σύλληψη.

 

Διαβάστε επίσης:

Αντισυνταγματικότητας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν – Συνέντευξη από την Αναστασία Τσουκαλά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια