Μετά τα χειροκροτήματα, ακολουθεί το ξύλο. Όταν οι γιατροί διεκδικούν γίνονται στόχος  των γκλοπ και του κράτους, το οποίο σήμερα το πρωί έστειλε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για να “σπάσουν” τις κινητοποιήσεις που βρίσκονταν νωρίτερα σε εξέλιξη με κεντρικό αίτημα την ενίσχυση του ΕΣΥ, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία.

Παρότι η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στον χώρο με το πρόσχημα ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Το οξύμωρο ήταν ότι ο συνωστισμός δημιουργήθηκε από τους ίδιους.

Τελικά έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκόμενων, η αστυνομία αποχώρησε από τον χώρο και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε κανονικά.

Σημειώνεται ότι κινητοποιήσεις με αφορμή την ημέρα έγιναν σε δεκάδες δομές υγείας και νοσοκομεία της χώρας.

Σε αυτή του Ευαγγελισμού, τον λόγο πήρε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ «Ευαγγελισμός», ο οποίος στάθηκε στους λόγους και στα αιτήματα των σημερινών δράσεων. Παράλληλα κατήγγειλε την κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών, ωστόσο αυτό δεν κάμπτει τον αγώνα τους, σημείωσε. Στην κινητοποίηση που συμμετείχαν υγειονομικοί και εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, στήριξαν σωματεία και φορείς, ενώ παραβρέθηκαν, όπως αναφέρει ο 902, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΚΚΕ, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματά τους, καθώς και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Το ΕΣΥ είναι ΕΓΩ, πάντα ήταν, του Μανώλη Φραγκάκη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X